Prie Italijos krantų ant uolų užplaukus 290 metrų ilgio kruiziniam laivui, žuvo 32 žmonės, tarp kurių buvo ir penkerių metų mergaitė. Tragedija įvyko 2012 metų sausio 13-ąją dieną.

Kaltintojų pateiktame dokumente pasakojama apie paniką ir chaosą, apėmusius daugiau nei 4 tūkst. laivo keleivių ir įgulos narių, kai pro didžiulę laivo šone išmuštą skylę pradėjo plūsti vanduo. Laivas pradėjo svirti ant šono.

Dokumentas buvo įteiktas Groseto miesto teismui prokurorų, siekiančių, jog laivo kapitonas Francesco Schettino būtų teisiamas dėl žmogžudystės ir neteisėto laivo palikimo be priežiūros.

Dokumentuose taip pat atkuriamos ir paskutinės kai kurių tragedijos aukų gyvenimo akimirkos. Penkerių metukų Dayna Arlotti bei jos tėtis Williamsas Arlotti žuvo, nes neberado laisvų vietų gelbėjimo valtyje, tad įgula juos nukreipė į kitą laivo pusę, kur per neapdairumą jie nukrito į vandens jau apsemtą laivo dalį. Tėvas ir dukra nuskendo.

25 metų laivo baro darbuotoja Erika Molinala iš Peru žuvo įkritusi į vandenį, nes neturėjo gelbėjimosi liemenės.

Laive muzikantu dirbęs Giuseppe Girolamo vietą gelbėjimo valtyje iš geros širdies užleido kitam keleiviui, tačiau šis herojiškas poelgis jam kainavo gyvybę. Jis taip pat įkrito į vandenį ir nuskendo.

Kruizinio laivo keleivė Maria D'Introno šiaip ne taip pasiekė gelbėjimo valtį, tačiau jai teko grįžti laivą, nes valties taip ir nepavyko nuleisti į vandenį. Laivui ir toliau skęstant, moteris buvo priversta šokti į vandenį, tačiau nemokėjo plaukti ir taip pat nuskendo.

Prokurorų pateiktuose dokumentuose skelbiamas sąrašas keleivių ir įgulos narių, kurie tragedijos metu buvo sužeisti. Įvardijami ir asmenys, vis dar kenčiantys nuo nemigos ir kitokių potrauminio šoko sukeltų negalavimų.

Kaltintojai ir toliau tvirtina, jog laivo kapitono dėmesį iki tragedijos likus kelioms minutėms blaškė ant kapitono tiltelio buvusi Domnica Cemortan, buvusi šokėja iš Moldovos. Spėjama, jog būtent mergina ir priėjęs vyriausiasis laivo padavėjas išblaškė kapitoną, kuris priplaukė per arti akmenuotų Džilijo salos krantų.

Tikimasi, jog jau po kelių savaičių teisėjas praneš, jog F. Schettino ir dar keli vyresnieji laivo įgulos nariai turės stoti prieš teismą.