Tai jis pareiškė atsakydamas į Europos Tarybos Parlamentinės Asamblėjos narių jam pateiktus klausimus.

Kaip praneša UNIAN, P. Porošenka pareiškė, kad birželio 25 d. vėl buvo susirinkusi trišalė kontaktinė grupė, į kurią įeina Ukrainos, Rusijos bei Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) atstovai.

Birželio 27 d. įvyks dar vienas šios kontaktinės grupės posėdis.

Birželio 25 d. įvykusiame posėdyje teroristų atstovai nedalyvavo.

„Prieš pusvalandį jie išreiškė norą dalyvauti susitikime penktadienį. Tai labai svarbi diena: jei nebus pritarta mūsų parengto taikos plano sąlygoms, mes priimsime labai svarbų sprendimą“, - pabrėžė P. Porošenka.

Taip pat jis eilinį kartą paragino Europą konsoliduotis bei pabrėžė, kad kol kas parama sprendžiant Ukrainos problemas nėra pakankama.

„Jei Europa nebus vieninga šiuo klausimu, tai gali atsitikti bet kurioje šalyje“, - pridūrė P. Porošenka.

Ukraina ragina Rusiją palaikyti taikos planą „darbais, o ne žodžiais“

P. Porošenka ketvirtadienį paragino Rusiją palaikyti jo taikos planą „darbais, o ne žodžiais“.

Pasisakydamas Europos Tarybos parlamentinėje Asamblėjoje (ETPA) Strasbūre, P.Porošenka ragino Maskvą palaikyti jo taikos planą konkrečiais veiksmais – visų pirma neleisti ginkluotiems separatistams kirsti abiejų šalių sienos ir patekti į Ukrainos teritoriją.

„Be šito negalime kalbėti apie taiką, – sakė jis. – Palaikykite taikos planą darbais, o ne žodžiais – nes tai darbais sustabdysime civilių ir karių, ginančių valstybės suverenumą bei teritorinį vientisumą, žūtis.“

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas yra sakęs, kad palaiko Ukrainos lyderio planą. Šią savaitę jis pasirūpino, kad Rusijos parlamento aukštieji rūmai panaikintų anksčiau šiais metais suteiktą leidimą naudoti šalies ginkluotąsias pajėgas Ukrainoje.

V. Putinas ir A. Merkel aptarė „būtinybę“ pratęsti paliaubas Ukrainoje

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienį atkreipė Vokietijos kanclerės Angelos Merkel dėmesį į augančią humanitarinę krizę Ukrainoje, pranešė Kremlius ir pridūrė, jog abiejų šalių lyderiai kalbėjosi apie būtinybę pratęsti Kijevo paskelbtas savaitės paliaubas.

„Vladimiras Putinas atkreipė dėmesį į blogėjančią humanitarinę padėtį ir pabėgėlių iš Ukrainos skaičiaus augimą Rusijoje“, – sakoma po pokalbio telefonu paskelbtame Kremliaus pranešime.

Lyderiai aptarė „būtinybę pratęsti paliaubas“ ir ugnies tarp kovojančių šalių Ukrainoje nutraukimo stebėjimą, informavo Kremlius, kuris nurodė, kad pokalbis įvyko Vokietijos iniciatyva.

Ukrainos prezidento Petro Porošenkos praėjusią savaitę paskelbtos paliaubos turėtų baigtis penktadienį po derybų, kurios kol kas nedavė rezultatų.

Vašingtonas grasina imtis naujų sankcijų prieš Rusiją dėl krizės Ukrainoje ir anksčiau ketvirtadienį perspėjo, kad Rusija privalo „artimiausiomis valandomis“ įrodyti, jog siekia padėti nuginkluoti separatistus neramumų krečiamoje Ukrainos rytinėje dalyje.