Kijevo vadovas kariuomenę įspėjo po nesibaigiančių intensyvių kovų su prorusiškais separatistais dėl Donecko oro uosto.

Kariuomenės duomenimis, Ukrainos pajėgos įvykdė taktinį atsitraukimą sukilėliams pradėjus vykdyti artilerijos atakas, vėliau vėl grįžo į savo pozicijas.

Nepaisant tris mėnesius besitęsiančių, itin trapių paliaubų, per pastarąją parą žuvo šeši Ukrainos kariai.

P. Porošenka kalbėjo per penktadienį vykusią ceremoniją Kijeve, kurios metu buvo įteikiami medaliai kariams, atkakliai gynusiems oro uostą nuo gegužės mėnesio.

„Esu įsitikinęs, kad mes giname visą Ukrainą“, - kalbėjo vadovas. - Jei atiduosime Donecko oro uostą, priešas įžengs į Borispilį, Gostomelą ar netgi Lvovą", - pridūrė P. Porošenka.

Borispilis - pagrindinis sostinės tarptautinis oro uostas, Gostomelas yra nedidelis, buvęs karinis aerodromas netoli Kijevo. Lvovas - didžiausias Ukrainos miestas vakaruose.

Kariuomenės atstovas Andrejus Lysenka teigė, kad separatistai per tris nenusisekusius bandymus prasiveržti pro ukrainiečių pozicijas, įskaitant ir Donecko oro uostą, taip pat patyrė didelių netekčių.

Kaip anksčiau pranešė šalies prezidentas, gruodžio 9-ąją antiteroristinės operacijos zonoje prasidės Tylos diena. Kijevo ir separatistų lyderiai pažadėjo per šią dieną sukurti buferinę zoną, iš kurios dvi pusės atitrauktų artileriją ir kitą sunkiąją ginkluotę.