Ministrui pirmininkui Davidui Cameronui vasarį pavyko išsiderėti tam tikrų nuolaidų dėl imigracijos bei euro ir pažadą, kad Britanijai nebus taikomas įpareigojimas siekti „vis glaudesnės sąjungos“.

Britų premjeras vylėsi, kad šie žingsniai padės įtikinti jo tėvynainius nepritarti „Brexit“.

Pirmadienį kalbėdamas prieš ES užsienio reikalų ministrų susitikimą Liuksemburge, Ph.Hammondas sakė, kad britai „tikėsis spartaus ir visiško priemonių paketo, dėl kurio buvo sutarta vasarį, įgyvendinimo“, jeigu bus nubalsuota už tolesnę šalies narystę 28 valstybių bloke.

Jis pridūrė, kad Briuselis turi „užtikrinti, jog ES dirbtų dėl visų žmonių ateities ir spręstų paprastų žmonių problemas“.

Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Donaldas Tuskas pažadėjo, kad sutartos nuolaidos bus įgyvendintos „greičiau nei per metus“.

D. Tuskas: „Brexit“ referendumas yra perspėjimo signalas ES

Europos Vadovų Tarybos pirmininkas D. Tuskas pirmadienį pareiškė, kad atidžiai stebimą artėjantį Britanijos referendumą dėl narystės Europos Sąjungoje ateities kitos Bendrijos narės turėtų vertinti kaip perspėjimo signalą, ir paragino britus pasilikti europietiškoje šeimoje.

„Koks bebūtų balsavimo Jungtinėje Karalystėje rezultatas, mes turime atidžiai pažvelgti į Sąjungos ateitį. Būtų kvaila ignoruoti tokį perspėjimo signalą“, – parašė D. Tuskas tinkle „Twitter“, likus trims dienoms iki referendumo, kuris suskaldė Britaniją ir sukėlė aštrius ginčus visoje ES.

Donaldas Tuskas, Antonio Costa

„Aš kreipiuosi į britų piliečius: likite su mumis, – parašė jis. – Kartu mes įveiksime ateities iššūkius". „Atskirai visa tai būtų sunkiau“, – pridūrė jis.

Kalbėdamas Lisabonoje po susitikimo su Portugalijos ministru pirmininku Antonio Costa, D. Tuskas perspėjo ir dėl „neprognozuojamų“ politinių bei geopolitinių pasekmių potencialaus „Brexit“ atveju.

„Nė kiek neabejoju, kad mūsų priešai, vidaus ir užsienio priešai, atkimš šampano butelį, jeigu referendumo rezultatas bus mums nepalankus“, – pasakė jis per spaudos konferenciją.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)