Šiukšlių kalnai

„Labai liūdna matyti, kad taip gyvena žmonės, tačiau sąvartynai, užimantys laisvas vietas, yra tapę rimta problema“, - teigė Janas Haugeris, kurį vadina šiukšlių generolu. Šis asmuo atsakingas už šių stovyklų sutvarkymą po to, kai iš ten policija iškeldina ankstesnius gyventojus.

Šis palapinių miestelis – ne vienintelis: pastaruoju metu tokių stovyklų skaičius pastebimai išaugo.

Mažiausiai 150 stovyklų

„Per pastaruosius dvejus metus suskaičiavome per 150 skirtingų vietų, kur buvo įkurdintos stovyklos ir kur pastaruoju metu nuolat vis išdygsta naujų“, - teigė J. Haugeris. Tenka pripažinti, kad į šį sąrašą įtrauktos tik tos stovyklos, apie kurias buvo pranešta, o juk yra dar ir tų, apie kurias kol kas nieko nėra žinoma. Taigi telieka konstatuoti faktą, kad tikslus tokių stovyklų skaičius neaiškus.

Benamių iš Rytų Europos stovykla

Vos kelių metrų atstumu nuo šios stovyklos – visiškai naujas treniruočių centras, kuriame vaikai žaidžia futbolą, tačiau dabar šio centro vadovai baiminasi, kad atvykėliai iš Rytų Europos mėgins vaikams parduoti alkoholio.

Daug alkoholio

„Esame matę juos čia nešiojančius alų ir stipriuosius alkoholinius gėrimus. Kartą šalia stovyklos suskaičiavome per 400 alaus ir stipriųjų gėrimų butelių. Savaime suprantama, tai mums kelia nerimą, juk jie gali mėginti parduoti šį alkoholį.“ – situaciją skeptiškai vertino slidžių ir futbolo klubo vadovas.

Jis papasakojo apie šalia šio klubo pastato gyvenančius migrantus iš Rytų Europos, mėginančius atidaryti duris ir patekti į vidų. Be to, iš centro jau yra dingę nemažai drabužių ir įrangos.

Benamių iš Rytų Europos stovykla

Kova dėl draudimo

Opozicijos atstovai skelbia naują kovą su skurdu sostinėje. „Manome, kad draudimas padės apriboti srautą, todėl teikiame tokį pasiūlymą“, - teigė Oslo komunos transporto ir aplinkos komiteto pirmininkas Eirikas Lae Solbergas. 2014 m. Darbo partija pareiškė norinti draudimą taikyti Antrojo žiedo viduje.

Kol kas TV2 atstovams nepavyko susisiekti nei su Oslo miesto tarybos nariu Raymondu Johansenu, nei su Lan Marie Berg, miesto taryboje atsakinga už aplinkosaugą.