Naujienų agentūros TASS duomenimis, naikintuvai susidūrė. „RIA Novosti“ šaltinis jėgos struktūrose pranešė, kad vienas naikintuvas dingo iš radarų, o antro šalia skridusio naikintuvo ekipažas matė du po katapultavimosi išsiskleidusius parašiutus.

Agentūra rašo, kad „Su-34“ nukrito į Totorių sąsiaurį tarp Sachalino ir Chabarovsko srities.

Tiesa, „Interfax“ pranešė, kad iš radarų dingo du naikintuvai. Agentūros duomenimis, tai įvyko prie Komsomolsko prie Amūro.

„Iš radarų dingo dviejų iš septynių „Su-34“ duomenys. Preliminaria informacija, pilotams pavyko katapultuotis, – pasakojo agentūrai šaltinis pagalbos tarnybose. – Po to danguje matė du parašiutų kupolus.“

„Interfax“ pašnekovas neatmetė tikimybės, kad naikintuvai danguje galėjo susidurti.

Rusijos Gynybos ministerija kiek vėliau pateikė oficialų komentarą.

„Sausio 18 d. 8 val. 7 min. Maskvos (6 val. 7 min. Lietuvos) laiku per planinį mokomąjį skrydį virš Japonijos jūros akvatorijos, už 35 km nuo kranto, treniruojantis atlikti manevrus, ore vienas kitą kliudė du lėktuvai Su-34“, – sakoma ministerijos pranešime.

„Lėktuvų įgulos katapultavosi“, – pridūrė kariškiai.

Gynybos ministerija pridūrė, kad ieškoti pilotų buvo pasiųstas lėktuvas An-12, du sraigtasparniai Mi-8 ir laivai.

Gynybos ministerija nurodė, kad gelbėtojai jūroje pastebėjo išsiskleidusį gelbėjimosi plaustą ir rado jame vieną iš sudužusių lėktuvų pilotą.

„Lakūną iš aptikto gelbėjimosi plausto paėmė sraigtasparnis Mi-8, priklausantis Rytų karinės apygardos paieškų ir gelbėjimo pajėgoms. Kaip pranešama iš įvykio vietos, (lakūno) būklė patenkinama“, – sakoma ministerijos pranešime.

Kariškiai nurodė, kad gelbėjimo operacija vyksta esant nepalankioms meteorologinėms sąlygoms – pučiant smarkiam vėjui ir esant aukštoms bangoms.