„Negalime sau leisti turėti tokią ilgą sieną tarp Rusijos ir Ukrainos, jei ji būtų NATO narė. Tai reikštų tiesioginę karo grėsmę mums visiems. Net ir Vašingtone. Tai būtų pavojinga net Jungtinėms Valstijoms... Todėl šis pasiūlymas dabar yra nerealus, pamirškite apie tai“, – sakė V. Orbanas.

Vakarai, jo manymu, turėtų elgtis priešingai ir sudaryti susitarimą su Rusija, kuris užtikrintų Ukrainai saugumą ir suverenitetą, bet ne narystę NATO.

V. Orbanas „nerealiu“ scenarijumi taip pat pavadino 2014 metais Rusijos okupuoto Krymo susigrąžinimą.

Į tokius pareiškimus sureagavo Ukrainos užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai Olehas Nikolenka.

„Tiesą sakant, mes jau pradėjome nerimauti, jog Viktoras Orbanas seniai neragino nutraukti ginklų tiekimą Ukrainai ir įteisinti Rusijos agresiją. Mes netgi buvome pradėję abejoti nuoseklia Vengrijos premjero pozicija“, – socialiniame tinkle „Faсebook“ parašė O. Nikolenka.

Atstovas spaudai taip pat pažymėjo, kad Ukraina neprekiauja teritorijomis ir suverenitetu.

„Nežinome, kaip yra Vengrijoje, bet Ukraina neprekiauja nei savo teritorijomis, nei suverenitetu. Ir pasaulis neprekiaus. O Rusijos vadovybė, kad ir kokius viešus advokatus pritrauktų, neabejotinai turės atsakyti už visą ukrainiečiams padarytą blogį“, – rašė Užsienio reikalų ministerijos atstovas.


Vengrijos ministras pirmininkas panašių dalykų yra sakęs ir anksčiau. Ukrainą jis yra pavadinęs „nesuverenia valstybe“, yra sakęs, kad Europos Sąjunga neturi pinigų Ukrainai remti, gynė Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną ir ragino su juo derėtis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)