O. Pistorius kaltinamas Šv.Valentino dieną savo namuose Pretorijoje nužudęs savo draugę Reevą Steenkamp. Ši byla sukrėtė visą Pietų Afrikos Respubliką (PAR).

26 metų PAR sprinteris, kuris neturi abiejų kojų ir bėgioja su protezais, ir kuris laimėjo šešis parolimpinių žaidynių aukso medalius, tvirtina, kad draugę per tualeto duris nušovė palaikęs ją įsibrovėliu.

Reeva Steenkamp ir Oscaras Pistorius
Kalbėdamas būsimame BBC3 dokumentiniame filme „Oscaras Pistorius: kas iš tikrųjų nutiko?" artimas jo draugas Mike'as Azzie sakė, kad po to incidento sportininkas yra „palūžęs žmogus", kurio psichologinė būklė dar labiau pablogėjo dėl to, kad dėl didžiulių sąskaitų advokatams jam prireikė parduoti savo lenktyninius žirgus.

M. Azzie taip pat sakė, kad O. Pistorius, kuris yra paleistas už užstatą ir kuris dabar teisme turės pasirodyti birželio 4 dieną, nuolat kalba apie R. Steenkamp.

„Atrodo, kad jis visad mini Reevą ir prašo mūsų melstis už ją ir jos šeimą", - sakė M.Azzie.

„Pasakyčiau, ... kad jis yra palūžęs žmogus, ir aš net pasakyčiau, kad jis gali būti prie savižudybės slenksčio. Mane tai tikrai neramina", - pridūrė jis.