Manoma, jog rusai ruošiasi dar vienai provokacijai, kad galėtų apkaltinti Ukrainos ginkluotąsias pajėgas „ekologiniu terorizmu“.

„Matyt, rašistai mano, kad Ukrainos kariai jau netrukus bus prie administracinės sienos su Krymu“, – rašo „ATEŠ“.

UNIAN primena, kad metų pradžioje gamyklos teritorijoje rusai dislokavo radiacinės, cheminės ir biologinės gynybos dalinius. Nacionalinio pasipriešinimo centras informavo, kad įmonėje „Krymo titanas“ sutelkta ne tik okupantų gyvoji jėga, bet ir jų karinė technika.

2018 metų rugpjūtį ir rugsėjį buvo pranešta, kad Kryme įvyko keli chemikalų nuotėkiai, dėl kurių Armiansko ir Jany Kapu gyvenvietėse metaliniai daiktai pasidengė rūdimis, nuo medžių nukrito lapai ir masiškai gaišo gyvūnai.

Okupantai tada pareiškė, kad „Krymo titano“ – didžiausios gamyklos pusiasalyje ir vienos didžiausių titano dioksido gamintojų Rytų Europoje – rūgšties kaupyklos teritorijoje dėl sausros prasidėjo garavimas.

Ukrainos žvalgyba savo ruožtu pranešė, kad ekologinė situacija pablogėjo dėl Rusijos ginkluotųjų pajėgų pratybų – sviediniai pataikė į titano ir sodos gamyklų cheminių atliekų nusodintuvus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją