Aplink Krymo „Titano“ gamyklą Armiansko mieste laikinai okupuotame Kryme įsibrovėliai iš Rusijos dislokavo raketų sistemas „Pancir-S1“, „Telegram“ kanale pranešė Evocation.info tyrėjai.

„Įsibrovėliai aplink gamyklą pastatė užmaskuotą oro gynybą, militarizuoja chemijos įmonę“, – rašoma pranešime. Paskelbtoje nuotraukoje matyti netoli gamyklos esančios raketų sistemos „Pancir-S1“.

Remiantis Evocation.info duomenimis, gamykloje gali būti įsikūręs Rusijos okupacinių pajėgų štabas ir amunicijos sandėliai.

„Didelis krovininių vagonų skaičius geležinkelio linijoje, vedančioje į neveikiančią įmonę, yra keistas sutapimas. Okupantai maskuoja šiuos sandėlius ir būstines, panaudodami pavojingą strateginį objektą“, – sakoma pranešime.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, Ukrainos Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius Oleksijus Danilovas sakė, kad Krymo „Titanas“ ir Zaporižios atominė elektrinė yra svarbiausi objektai, kuriuose Rusijos okupacinės pajėgos gali įvykdyti teroro išpuolius, bet tai nesustabdys Ukrainos išlaisvinti priešų užgrobtas teritorijas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją