Šįkart sraigtasparnis nusileido netoli vieno viešbučio Jomitano gyvenvietėje, nurodė Okinavos policijos atstovas, bet pranešimų apie nukentėjusius žmones arba padarytą žalą nebuvo.

„Nežinome apie priežastį, nes šis incidentas tebetiriamas“, - atstovas sakė naujienų agentūrai AFP.

Su įvykį galinčiais pakomentuoti JAV kariškiais susisiekti kol kas nepavyko.

Šeštadienį kitas JAV karinis sraigtasparnis avariniu būdu nutūpė Okinavos paplūdimyje, bet tąsyk niekas nenukentėjo.

Vienas JAV pareigūnas, gavęs informacijos iš JAV Jūrų pėstininkų korpuso, sakė, kad incidento priežastis galėjo būti sraigto gedimas.

Praeitą mėnesį nuo JAV karinio sraigtasparnio atitrūkęs langas nukrito ant mokyklos sporto aikštelės šalia Futenmos jūrų pėstininkų bazės Okinavoje. Tąsyk žmonės nenukentėjo.

Spalį dar vienas amerikiečių karinis sraigtasparnis Okinavoje užsiliepsnojo, nusileidęs viename tuščiame lauke.

Tokie incidentai didina nepasitenkinimą JAV karinėmis bazėmis strategiškai svarbioje saloje, galinčioje atlikti svarbų vaidmenį per bet kokius Amerikos karinius veiksmus Azijoje.

Gyventojai nori, kad Futenmos bazė būtų uždaryta, o jos kontingentas perkeltas į kitą vietą Japonijoje arba apskritai išvestas iš šalies. Okinavos žmonės piktinasi tarša, incidentais ir kartais JAV karių įvykdomais nusikaltimais.

Okinavoje laikoma daugiau kaip pusė iš 47 tūkst. Japonijoje dislokuotų Amerikos karių. Abi šalis sieja dešimtmečius gyvuojantis saugumo aljansas.

Antrojo pasaulinio karo pabaigoje Okinavoje vyko didelio masto JAV ir Japonijos pajėgų mūšiai, o vėliau amerikiečiai 27 metus laikė okupavę šią salą.