SBU pranešė, kad nusikaltėlis yra vietos gyventojas, ideologinis Kremliaus režimo rėmėjas. Per masines riaušes Odesoje 2014 m. gegužės 2 d. jis aktyviai dalyvavo provokacijose Rusijos naudai. Tada, siekdamas išvengti atsakomybės, jis pabėgo į laikinai okupuotą Luhansko srities dalį ir prisidėjo prie separatistų kovotojų.

Generalinė prokuratūra pranešė, kad nuo 2014 m. birželio iki 2016 m. pažeidėjas kovojo su Ukrainos teisėsaugos pareigūnais ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariais, dalyvavusiais antiteroristinėje operacijoje, taip pat dalyvavo ginkluotoje kovoje Lysyčianske siekiant išlaikyti miestą, kontroliuojamą nelegalių ginkluotų Rusijos Federacijos grupuočių, bei užimant gyvenvietes, pastatus ir kitus objektus Luhansko srityje. Sėkmingai įvykdęs jam pavestas užduotis, vyras buvo paskirtas 14-ojo teritorinės gynybos bataliono „Prizrak“ žvalgybos kuopos vadu.

Nuo to laiko „Santa“ pasivadinęs nusikaltėlis kovėsi su Ukrainos kariuomene Ukrainos rytuose, įskaitant zonoje prie plento į Bachmutą. Tačiau vėliau jis nusprendė palikti savo vadus ir slapta išvyko į Ukrainos kontroliuojamą teritoriją bei grįžo į Odesos miestą.

Per kratas jo buvimo vietose Odesoje buvo aptiktos nuotraukos, įrodančios jo narystę teroristinėje organizacijoje LPR. SBU tyrėjai pateikė jam kaltinimus pagal Ukrainos baudžiamąjį kodeksą dalyvavimu teroristinėje organizacijoje. Jis uždarytas į areštinę, jam gresia iki 15 metų nelaisvės su turto konfiskavimu.

Tyrimas tęsiamas, siekiant nustatyti visas nusikaltimų aplinkybes, įskaitant buvusio kovotojo ryšius su veikiančiais įsiveržusių Rusijos grupuočių nariais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją