Apie įstatymo pasirašymą antradienį pranešta parlamento interneto svetainėje. Dabar šis įstatymas perduotas tvirtinti Ukrainos prezidentui.

Kaip jau buvo pranešta, rugsėjo 16 d. Ukrainos Aukščiausioji Rada priėmė įstatymą dėl ribotos savivaldos suteikimo separatistų kontroliuojamiems rajonams šalies rytuose.

Vadinamosios Donecko liaudies respublikos (DLR) vadovybė įstatyme dėl specialaus Donbaso statuso sako matanti atramos taškų, tačiau nėra pasiruošusi jo vertinti tokiomis nuolatinio „apšaudymo iš Ukrainiečių pusės“ sąlygomis.

„Šiame įstatyme yra virtinė punktų, kuriuos mes galime aptarti. Konkrečiai, jis suteikia Donbasui teisę į išorinę ekonominę ir politinę veiklą; jame svarstoma atstatyti tai, ką ukrainiečių kariškiai sugriovė Donbase, be to, mes jame (įstatyme) nevadinami „teroristais“, o įvardinami kaip „šalis“, – naujienų agentūrai „Interfax“ sakė DLR vicepremjeras Andrejus Purginas.

Jis taip pat pažymėjo, kad „dabartinė realybė, atsižvelgiant į nuolatinius apšaudymus iš Ukrainos pusės, šiandien nepalieka mums vietos deryboms. Kas bus rytoj – sunku pasakyti“.