Jo duomenimis, šalyje koronavirusas patvirtintas 44 141 žmogui, iš jų 146-iems – pastarąją parą. Infekcijos aukomis jau tapo 5 694 žmonės. Per pastarąsias 24 valandas užregistruota 14 mirčių – šis rodiklis yra vienas iš žemiausių per du pastaruosius mėnesius. Duomenų apie pasveikusius pacientus institutas nepateikė.

Nyderlanduose pirmasis užsikrėtimo koronavirusu atvejis buvo užfiksuotas vasario 27 d., pirmoji mirtis – kovo 6 d. Kelias pastarąsias savaites užsikrėtimo atvejų ir mirčių nepaliaujamai mažėja.

Siekdama užkirsti kelią koronaviruso plitimui, Nyderlandų vyriausybė ėmėsi griežtų priemonių, kurios jau švelninamos. Balandžio 29 d. sporto klubai atnaujino treniruotes vaikams. Gegužės 11 d. atvėrė duris vaikų darželiai ir pradinės mokyklos, atnaujino darbą kirpyklos, grožio salonai ir bibliotekos, be to, leidžiama kultivuoti bekontaktes sporto šakas, tokias kaip golfas ir tenisas. Jeigu užsikrėtimų ir mirčių skaičius nepradės smarkiai didėti, nuo birželio 1 d. su tam tikrais apribojimais galės dirbti kavinės, barai, restoranai, teatrai, kino teatrai ir muziejai, o nuo rugsėjo 1 d. bus panaikintas draudimas organizuoti masinius renginius.