Nelaimė įvyko šeštadienį apie 18 val. vietos (19 val. Lietuvos) laiku, Ispanijoje registruotai krovininei transporto priemonei nulėkus nuo kelio Naujojo Bejerlando kaime, esančiame už 30 km į pietus nuo Roterdamo.

Visi žuvusieji – trys 28, 32 ir 75 metų moterys bei trys 41, 50 ir 62 metų vyrai – buvo vietos gyventojai, nurodė policija. Vienas iš sužeistųjų yra kritinės būklės.

Policija iš pradžių patvirtino, kad du žmonės žuvo sunkvežimiui įvažiavus į vakarėlio teritoriją, kur buvo susirinkę daug žmonių. Pasak olandų žiniasklaidos, renginį surengė vienas čiuožimo klubas.

„Po vakar įvykusio nelaimingo atsitikimo dabar turime šešis žuvusiuosius ir septynis sužeistuosius, vienas iš jų yra sunkiai sužeistas, – naujienų agentūrai AFP sakė policijos atstovė Mirjam Boers. – Tebetiriame, kas tiksliai įvyko.“

Remiantis nuotraukomis iš įvykio vietos, sunkvežimis priklauso Ispanijoje įsikūrusiai bendrovei „El Mosca“.

Pasak M. Boers, 46 metų vairuotojas ispanas buvo sulaikytas ir avarijos metu „nebuvo apsvaigęs nuo alkoholio“.

„Jis buvo sulaikytas už gyvybių pareikalavusios avarijos sukėlimą ir sunkų kūno sužalojimą. Jo vaidmuo šiame įvykyje tiriamas. Kol kas liekame atviri visoms versijoms“, – sakoma policijos pareiškime.

Nyderlandų karalius Willemas-Alexanderis ir karalienė Maxima pareiškė užuojautą aukų artimiesiems ir paveiktai bendruomenei.

„Esame sukrėsti ir priblokšti praėjusią naktį įvykusios siaubingos nelaimės Naujajame Bejerlande. Ji sukėlė neįsivaizduojamą liūdesį šioje glaudžioje bendruomenėje“, – sakoma karaliaus ir karalienės oficialiame pranešime.

Regioninis transliuotojas, cituodamas liudininkus, pranešė, kad sunkvežimis akimirkai sustojo T formos sankryžoje ant siauros užtvankos, o paskui staiga pajudėjo ir rėžėsi į šalia pramogavusią minią.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją