40-metis įtariamasis buvo sulaikytas Zutermero mieste, už 16 km nuo Hagos, praėjus apie aštuonioms valandoms po 6 val. vietos (7 val. Lietuvos) laiku įvykusio incidento.

„Tyrimas atvedė prie įtariamojo Zutermere, ir vyras buvo areštuotas viename name Zutermere“, – sakoma Hagos policijos pranešime.

„Policijos pareigūnai taip pat konfiskavo vieną lengvąjį automobilį tolesniam tyrimui. Įtariamasis laikomas arešte ir bus apklaustas“, – pridūrė teisėsauga.

Policija prie ambasados pastato kelias šovinių tūteles, nurodė pareigūnai.

Vienas naujienų agentūros AFP žurnalistas sakė, kad ant pastato fasado matyti kulkų padarytos žymes ir peršauti langai.

Policijos atstovas Stevenas van Santenas sakė AFP, kad „teismo ekspertai tebetiria“ įvykio vietą, be kita ko, „pėdsakus ant kulkų išmuštų skylių ir [pačias] kulkas“.

Saudo Arabijos ambasada patvirtino, kad niekas iš jos darbuotojų nenukentėjo, bet perspėjo Nyderlanduose esančius šalies piliečius „būti atsargius“.

„Ambasados apsaugos pareigūnai informavo saugumo tarnybas apie šį incidentą, vos tik jis įvyko“, – sakoma ambasados „Twitter“ žinutėje.

Rijado vyriausybė „smerkia šią bailią ataką ir dėkoja olandų tarnyboms už greitą atsaką“.

Nyderlandų užsienio reikalų ministerija nurodė „tai vertinanti labai rimtai ir palaikanti glaudų ryšį su Saudo Arabijos tarnybomis“.