Generolo nuomone, Nyderlandai turėtų sekti šalių, kurios ribojasi su Rusija arba yra netoli jos, pavyzdžiu, kadangi jų gyventojai yra geriau pasiruošę galimam karui su didžiąja kaimyne.

„Nyderlandai neturėtų manyti, jog yra saugūs dėl to, kad juos nuo Rusijos skiria 1500 kilometrų“, – sakė M. Wijnenas. Anot jo, reikia iš naujo išmokti, kad „visa visuomenė turi būti pasirengusi, jei kažkas susiklostytų ne taip“. Piliečiams tai reiškia, jog jie turi turėti maisto ir geriamojo vandens atsargų, kad galėtų išgyventi susidarius nepaprastajai situacijai, pridūrė jis.

„Rusija supranta tik vieną kalbą: stiprių ginkluotųjų pajėgų kalbą“, – pareiškė M. Wijnenas ir pridūrė, kad Nyderlandai turi gerokai sustiprinti savo kariuomenę.

Generolui pritaria ir buvęs Nyderlandų kariuomenės vadas Martas de Kruifas. Jis televizijos kanalui RTL sakė, kad Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas vadovaujasi ne protu, o jėga. „Putinas yra boksininkas. Negalima visą laiką vengti smūgių, reikia mokėti ir duoti grąžos“, – pareiškė M. De Kruifas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)