45 metų W. Alexanderis taps pirmuoju monarchu vyru po daugiau kaip 120 metų pertraukos. 1890-aisiais mirė Wilhelmas III, iki šiol paskutinysis Nyderlandų karalius. Po jo soste sėdėjo tik moterys.

Wilhelmina karaliavo nuo 1890 iki 1948 metų, Juliana - nuo 1948 iki 1980, o Beatričė - nuo 1980-ųjų.


Karalienė pareiškė, kad sostą paliks balandį.
    
Beveik 33 metus šalį valdžiusi karalienė buvo mėgstama gyventojų. Jai ketvirtadienį sukaks 75-eri. Karalienės Julianos ir princo Bernhardo duktė į sostą sėdo 1980 metų balandžio 30-ąją. Tada jai buvo 42-eji. Beatričės motina taip pat nebuvo karalienė iki mirties. Ji atsisakė karūnos dėl dukters.    
    
Nyderlanduose monarchas vaidina svarbų vaidmenį formuojant vyriausybę.
    
Nyderlandų karalienė Beatrix su sūnumi princu Willem-Alexanderiu
Beatričė  savo karaliavimo metu sukūrė kitokį valdymo stilių nei jos motina, karalienė Juliana, kuri buvo žinoma savo santūrumu. Beatričė  nevengė įsitraukti į politiką ir visuomeninius
debatus.
    
Prieš metus karalienei teko išgyventi skaudų smūgį, kai po sniego griūties Austrijos Alpėse jos sūnų Johaną Friso ištiko koma.
    
Karalienė Beatričė gimė 1938 metų sausio 31-ąją kaip Beatričė Wilhelmina Armgard. Ji buvo vyriausioji iš keturių karalienės Julianos ir princo Bernardo dukterų.
    
Vokiečiams užėmus Nyderlandus, karališkoji šeima 1940-aisiais pabėgo į Londoną. Kartu su savo motina ir seserimi princese Irene Beatričė vėliau pasitraukė į Kanadą. Otavoje ji lankė mokyklą, o 1945 metų rugpjūtį grįžo į Nyderlandus.
    
Po teisės mokslų ir sociologijos studijų Beatričė 1966 metais ištekėjo už vokiečių diplomato Klauso von Amsbergo. Jie susilaukė trijų sūnų - Villemo Alexanderio, Johano Friso ir Constantijno. Beatričės vyras sirgo Parkinsono liga ir mirė 2002-aisiais.
    
Monarchė kasmet pasirašo 500 įstatymų ir maždaug 3 000 karališkųjų dekretų. Už indėlį į Europos vienybę Nyderlandų karalienei 1996-aisiais įteiktas Karolio Didžiojo apdovanojimas.