Nyderlandų užsienio reikalų ministras Fransas Timmermansas pranešė, kad diplomatas buvo nesunkiai sužeistas. Ministras pridūrė, kad dėl incidento išsikvietė Rusijos ambasadorių.

Praeitą savaitę tarp Nyderlandų ir Rusijos kilo ginčas, nes trumpam buvo sulaikytas Rusijos diplomatas Hagoje. Dmitrijus Borodinas buvo sulaikytas kelioms valandoms dėl įtarimų, kad blogai elgiasi su savo vaikais. Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pareikalavo, kad Nyderlandai atsiprašytų dėl incidento. Praeitą antradienį Nyderlandų užsienio reikalų ministras T. Timmermansas dėl sulaikymo atsiprašė ir pripažino, kad pareigūnai pažeidė diplomato neliečiamybę.

Rusijos televizija praneša, kad 66-erių O. Elderenboschas grįžęs namo pamatė, kad neveikia liftas, o du uniformuoti vyrai tikrina elektros saugiklius. Kai diplomatas atidarė buto duris, vyrai jį užpuolė. Užpuolimo motyvas nežinomas. Rusijos žiniasklaida skelbia, kad O. Elderenboschas buvo surištas ir primuštas, o užpuolikai lūpų dažais ant veidrodžio nupiešė širdį ir užrašė "LGBT" - akronimą, kuris reiškia seksualines mažumas: lesbietes, gėjus, biseksualus ir transeksualus.

Diplomatiniai Nyderlandų ir Rusijos santykiai buvo įtempti dar prieš D. Borodino sulaikymą. Nyderlandai ėmėsi teisinių veiksmų ir bando išlaisvinti 30 įvairių šalių piliečių, kurie buvo sulaikyti Rusijoje, kai Rusijos pareigūnai dėl protesto užėmė su Nyderlandų vėliava plaukiojantį "Greenpeace" aktyvistų laivą "Arctic Sunrise". Laive buvusiems aktyvistams ir žurnalistams buvo pateikti kaltinimai piratavimu.