Šaltiniai sakė, kad daugiau nei 500 vyrų, moterų ir vaikų gabenusiame traleryje kilus muštynėms taip pat buvo nužudytas kapitonas.

Netoli Bangladešo ir Mianmaro pasienio esančiose skurdžiose stovyklose gyvena beveik milijonas rohinjų, 2017 metais pabėgusių nuo kariuomenės puolimo. Tūkstančiai jų kasmet mėgina pasiekti kitas šalis perpildytais palaikiais laivais.

Pasak gyvo išlikusio Anwarulo Islamo, tiek Malaizijai, tiek Tailandui neįsileidus laivo, jis išplaukė atgal į Bangladešą, kur jį vėlai trečiadienį perėmė pakrančių sargyba.

„Jame buvo susigrūdę daugiau nei 500 žmonių. Mažiausiai 60 iš mūsų mirė laive. Sukalbėjome laidojimo maldas ir išmetėme jų kūnus į jūrą“, – AFP telefonu pasakojo vyras.

„Beveik neturėjome maisto, gėlo vandens ir vaistų“, – pridūrė A. Islamas.

„Kapitonas bandė išžaginti vieną iš mūsų moterų, todėl įsiplieskė muštynės“, – teigė jis ir pridūrė, kad vyras buvo nužudytas per konfrontaciją ir kad jo palaikai buvo išmesti už borto.

A. Islamo pasakojimą patvirtino taip pat gyvas išlikęs Anwaras Alamas, pareiškęs, kad rohinjų kankynė truko du mėnesius ir 18 dienų.

„Tris kartus buvome įplaukę į Malaizijos [vandenis], tačiau nebuvome įleisti. Daugelis mūsų mirė karščiuodami ir prakaituodami. Laive buvo per daug žmonių – daugiausia moterys ir vaikai“, – Bangladešo pietryčiuose AFP sakė A. Alamas.

„Laivo kapitonas žuvo, kai tarp mūsų ir įgulos narių kilo ginčas“, – pridūrė jis.