Šioje kolonoje važiavo "futbolininkas" Saadi Gaddafi, informavo M.Amadou, kuris taip pat yra Nigerio teisingumo ministras.

"Šiuo metu kolona važiuoja į Agadesą (Nigerio šiaurėje). Kolona į Niamėjų gali atvykti iki vidurdienio", - pridūrė jis.

38 metų Saadi yra trečias iš septynių M. Gaddafi sūnų. 2004 metais jis išsižadėjo profesionalaus futbolininko karjeros ir įstojo į armiją, kur vadovavo vienam elitinių pajėgų daliniui.

Nigeris penktadienį pažadėjo laikytis tarptautinių įsipareigojimų, jeigu į jo teritoriją įžengtų ieškomi Libijos piliečiai, ir patvirtino, kad trys nuversto M. Gaddafi režimo generolai, įskaitant buvusį oro pajėgų vadą Al Rifi Ali al Sharifą, atvyko į Agadesą.

Niamėjus patvirtino įsileidęs dešimt buvusių M. Gaddafi padėjėjų, įskaitant jo vidaus saugumo vadovą Mansourą Dawą, dėl "humanitarinių priežasčių".

Jie laikomi namų arešto sąlygomis Niamėjuje, vienoje budriai saugomoje viloje ant Nigerio upės kranto.

Kai kurie šaltiniai nurodė, jog daugiau M. Gaddafi šalininkų dešimtimis automobilių penktadienį atvažiavo į Agadesą, lydimi Nigerio karių.

Tačiau Niamėjus neigia, kad į Nigerį atvyko pats M. Gaddafi.

Saadi Gaddafi rugpjūčio 21 dieną sakė esantis pasiruošęs pasiduoti, "jeigu mano pasidavimas sustabdytų kraujo liejimą".

Naujosios Libijos valdančiosios tarybos pareigūnai tuo metu patikino, kad Saadi gyvybei pavojus nekils, jeigu jis pasiduos.

Tuo tarpu Muammaro Gaddafi ir jo sūnaus Saifo al Islamo, kuris buvo laikomas tikėtinu savo tėvo įpėdiniu, buvimo vieta nežinoma nuo praeito mėnesio, kai Tripolį užėmė sukilėlių pajėgos.