Buvusio „New York Times Magazine“ redaktoriaus Edwardo Kleino parašyta knyga „The Amateur“ pirmąją šalies damą vaizduoja kaip moterį, kuri pavyduliauja dėl O. Winfrey daromos įtakos jos vyrui. Knygoje taip pat užsimenama, jog M. Obama kritikuoja pokalbių šou vedėjos svorį.

E. Kleinas tikina, kad iš pradžių buvusi šilta draugystė pradėjo blėsti vos tik B. Obama laimėjo prezidento rinkimus. Esą JAV prezidento patarėjos Valerie Jarrett ir Desirée Rogers netrukus susirūpino dėl O. Winfrey artumo su B. Obama. Manoma, kad šios televizijos žvaigždės parama B. Obamai buvo lemiamas veiksnys, padėjęs laimėti 2008 metų prezidento rinkimus.

Knygoje pasakojama apie tariamą moterų nesutarimą dėl M. Obamos vykdomos kampanijos prieš vaikų nutukimą. Autorius tikina, kad O. Winfrey pasisiūlė pristatyti šią kampaniją savo šou, tačiau prezidento žmona pasiūlymą atmetė.

Baltieji Rūmai komentuoti tai atsisakė, tačiau anksčiau jų atstovas spaudai yra sakęs, kad E. Kleinas sukurpė istorijas, norėdamas parduoti savo knygą. „Nė vienas sveiko proto žmogus nepatikės šiomis nesąmonėmis“, - komentavo atstovas spaudai.

Pats E. Kleinas tikina, jog knygoje aprašyti faktai yra tiesa. Pokalbių laidų vedėjos atstovas spaudai buvo nepasiekiamas.