Egiptas turėjo pagaminti dešimtis tūkstančių raketų Rusijos armijos reikmėms, tačiau apie jų gamybą ir gabenimą Vakarų šalys neturėjo sužinoti. Apie tai pirmadienį, balandžio 10 d., rašė amerikiečių laikraštis „The Washington Post“, remdamasis vienu iš tariamų slaptų JAV dokumentų, kurių atsiradimą internete tiria Pentagonas ir JAV teisingumo departamentas.

Remiantis vasario 17 d. datuojamu dokumentu, Egipto prezidentas Abdelis Fattah al Sisi įsakė aukštas pareigas užimantiems kariniams valdininkams pagaminti iki 40 tūkst. raketų, skirtų Rusijai. Be to, šalies vadovas pareikalavo neatskleisti informacijos apie šaudmenų gamybą ir gabenimą, siekiant „išvengti problemų su Vakarais“, pažymi „The Washington Post“.

Oficialus Egipto užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai, atsakydamas į laikraščio užklausą, pabrėžė, kad Kairo pozicija nuo karo Ukrainoje pradžios „paremta nesikišimu į šią krizę ir įsipareigojimu laikytis vienodu atstumu nuo abiejų šalių“.

Egiptas palaiko Jungtinių Tautų Chartiją ir JT Generalinės Asamblėjos rezoliucijomis nustatytą tarptautinę teisę, nurodė atstovas spaudai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją