Laikraščio „Folha de Sao Paulo“ nutekintuose įrašuose girdimi ministro žodžiai, esą jis sustabdys tyrimą dėl didžiulės naftos įmonės „Petrobras“ apkaltinant nušalintąją prezidentę Dilmą Rousseff. Dauguma aukšto rango politikų ir verslo vadovų apkaltinti arba pripažinti kaltais dėl dalyvavimo „Petrobras“ kyšių ir grobstymo sistemoje.

Tačiau R. Juca aiškina, kad jo komentarai yra ištraukti iš konteksto.

Ministras R. Juca - vienas pagrindinių apkaltos prieš D. Rousseff pradžios iniciatorių. Be to, jis M. Temero PMDB partijos viceprezidentas. Trys kiti PMDB ministrai laikinojoje M. Temero vyriausybėje taip pat įtraukti į tyrimą dėl „Petrobras“.

Savo ruožtu D. Rousseff teigia, esą garso įrašai įrodo, kad apkaltos procesas prieš ją yra „politinis perversmas“. Juo siekiama apsaugoti aukštus pareigūnus, įsivėlusius į „Petrobras“ skandalą.

Garso įraše planavimo ministras R. Juca sako, neva apkalta buvo reikalinga tam, kad būtų „sustabdytas kraujavimas“ ir sukurtas „politinis paktas“, reikalingas „viskam nutraukti ir apriboti dalykus“. Šiame įraše ministras kalba su buvusiu senatoriumi Sergio Machado, kuris iki šiol vadovavo didžiausiai Brazilijos naftos ir dujų transportavimo įmonei „Transpetro“. Senatorius taip pat įtrauktas į tyrimą dėl tariamo dalyvavimo „Petrobras“ skandale.

Daugumai analitikų atrodo, kad, remiantis garso įraše pateiktos informacijos kontekstu, kalbama apie Brazilijos politinę krizę, o ministras kalba apie tai, kaip užkirsti kelią tolesniam tyrimui dėl „Petrobras“.