Šiose žinutėse – įrodymai, kad Prancūzijos Nacionalinio fronto lyderė Marine Le Pen už aneksuoto Krymo pripažinimą gavo pinigų, rašo zn.ua.

Šią informaciją balandžio 3 d. paskelbė prancūzų leidinys „Le Monde“, remdamasis dviejų rusų valdininkų iš Kremliaus susirašinėjimu telefonu.

Teigiama, kad šias žinutes išpublikavo programišiai iš „Anonymous International“.

Kaip rašo šis prancūzų leidinys, žinučių autoriai – Rusijos prezidento Vladimiro Putino administracijos Vidaus politikos departamento vadovo pavaduotojas Timūras Prokopenka ir partijai „Vieninga Rusija“ Rusijos Dūmoje atstovaujantis Konstantinas Rykovas.

Sprendžiant iš paviešintų žinučių, T. Prokopenka prašė K. Rykovo susitarti su M. Le Pen, kad ši atvyktų į Krymą kaip stebėtoja į Rusijos karių surengtą „referendumą“.

Marine Le Pen
„Apie Marine. Pas juos dabar vyksta kampanija prieš municipalinius rinkimus, ji yra išvykusi į turnė. Šiandien ar rytoj Nacionalinis frontas turės oficialią poziciją dėl Krymo. Bus aišku, ar ji pati (mažai tikėtina) ar kuris iš jos pavaduotojų galės atvykti į Krymą. Vakare bus detalių“, - teigiama vienoje iš paviešintų 2014 m. kovo 11 d. K. Rykovo rašytų žinučių, likus penkioms dienoms iki „referendumo“ Kryme.

Taip pat šioje žinutėje užsimenama apie finansinę susitarimo su šia Prancūzijos partija pusę, kurią K. Rykovas turėjo aptarti su Rusijos vidaus reikalų ministerija.

„Le Monde“ primena, kad K. Rykovas Prancūzijos Alpėse turi įsigijęs 2 mln. eurų vertės vilą, todėl nieko keisto, kad būtent jis dalyvavo derybose su Prancūzijos Nacionaliniu frontu.

M. Le Pen savo ruožtu kovo 18 d. pareiškė pripažįstanti Krymo „referendumo“ rezultatus ir nematanti priežasčių, kodėl jis turėtų būti vertinamas kaip nelegitimus, nors puikiai žinoma, kad balsavimas Krymo pusiasalyje vyko aplink zujant ginkluotiems rusų kariams, kurie užėmė Krymo valdžios institucijas ir blokavo Ukrainos karinius dalinius.

Jau anksčiau internetinis leidinys „Mediapart“ publikavo atliktą tyrimą, kuriame teigiama, kad M. Le Pen vadovaujamas Nacionalinis frontas gavo iš Rusijos banko didelę sumą, skirtą politinei kampanijai Prancūzijoje rengti.

Turima omenyje bendra 40 mln. eurų suma, o pirmoji išmoka, remiantis leidinio turimais duomenimis, siekė 9 mln. eurų.

Pati M. Le Pen patikino nieko nežinanti apie 40 mln. eurų, neva gavo tik 9 mln. Neseniai V. Putino draugų partija vadinamas Nacionalinis frontas pralaimėjo rinkimus visuose Prancūzijos regionuose.