Kas įvykdė šį nusikaltimą, kol kas nežinoma, tačiau praėjusiais metais A. J. Marshalei grasino ekstremistinė grupuotė „al-Shabaab“. Dėl šių grasinimų jis kelias dienas buvo priverstas slapstytis kaimyniniame Somalilande.

Liudininkai BBC sakė, kad komiką nužudė du vyrai, ginkluoti pistoletais. Jie į komiko galvą bei krūtinę paleido kelis šūvius. Užpuolikai nebuvo sučiupti.

Radijo stoties „Kulmiye“, kur dirbo A. J. Marshale, pranešėjas Yusufas Keynanas sakė: „Kiek žinome, jis niekam nepadarė nieko bloga, bet jie šovė jam į galvą ir pečius. Tai juoda diena visai pramogų industrijai. Jis buvo Somalio komedijų lyderis. Visiems patikdavo jo pasirodymai“.

Radijo stotis „Kulmiye“ pranešė, kad nužudyto komiko laidotuvėse dalyvavo šimtai žurnalistų, giminaičių, gerbėjų ir garbingų asmenų. Radijo stoties savininkas Osmanas Abdullah Guure paragino žurnalistus nešiotis savigynai šautuvus: „Primygtinai raginu žurnalistus nešiotis šautuvus ir nemanyti, kad juos kas nors apgins. Atėjo laikas apsiginti mums patiems“.