Pranešimas pasirodė po to, kai H.Mubarakas iš kalėjimo buvo pervežtas į karinę ligoninę gydyti. Dėl pablogėjusios sveikatos būklės perkelti buvusį prezidentą ketvirtadienį nurodė prokuroras, sakė šaltinis prokuratūroje.

Daugiau kaip prieš savaitę H.Mubarakas taip pat trumpai gulėjo ligoninėje, nes paslydo kalėjimo vonios kambaryje ir susitrenkė galvą.

MENA vėlai ketvirtadienį pranešė, jog rentgenograma parodė, kad H.Mubarakui tada pargriuvus skilo keli jo šonkauliai ir kad plaučiuose susikaupė skysčių. Agentūra citavo medikų ataskaitą, parengtą prokuroro prašymu.

H.Mubarakas, kuris dėl savo vaidmens žudant protestuotojus per sukilimą, privertusį jį 2011 metų vasarį atsistatydinti, atlieka kalėjimo iki gyvos galvos bausmę, po gydymo bus grąžintas į kalėjimą, sakė šaltinis prokuratūroje.

Birželio mėnesį teismas skyrė H.Mubarakui kalėjimo iki gyvos galvos bausmę - už tai, kad jis neužkirto kelio protestuotojų žudymui per 18 dienų maištą, kuris užbaigė tris dešimtmečius trukusį jo valdymą. Per tą sukilimą žuvo maždaug 850 žmonių.

Po priverstinio atsistatydinimo H.Mubarako sveikata, regis, smarkiai pablogėjo, jam ne kartą teko kreiptis į gydytojus.

Po to, kai birželio 19 dieną pargriuvo ir neteko sąmonės, jis ligoninėje praleido beveik mėnesį. Valstybinė žiniasklaida skelbė, kad tuo metu, kai jis buvo atvežtas į ligoninę, buvo užfiksuota jo klinikinė mirtis, tačiau šaltiniai ligoninėje sakė, kad jį tikriausiai buvo ištikusi laikina koma.

Valdymo metais H.Mubarako sveikatos klausimas dažniausiai būdavo neaptarinėjamas.

2004 metais Vokietijoje jam buvo atlikta operacija dėl stuburo išvaržos, o 2010 metų kovą jis buvo grįžęs į Vokietiją tulžies pūslės ir plonųjų žarnų auglio pašalinimo operacijoms.