"Labai liūdna, kad prasidėjusį patriarcho Kirilo vizitą į Ukrainą žmonės mėgina aptemdyti tokiais išpuoliais", - sakė tėvas Aleksandras žurnalistams ketvirtadienį Kijeve.

Taip jis komentavo akciją feministės, kuri patriarchui prieinant prie žurnalistų pakilimo take Kijevo oro uoste, pribėgo prie jo šaukdama: "Išeik lauk!". Apsauga sulaikė merginą.

Pasak diakono A.Volkovo, Bažnyčiai visada susilaukdavo užsipuolimų ir pagiežos, ir "tai rodo, jog pernelyg daug kas supranta, kad patriarcho Kirilo vizitas į Ukrainą yra didžiulio masto ir labai reikšmingas įvykis".

"Tačiau tokie incidentai jokiu būdu neaptemdo vadovo vizito, o tik rodo labai gilią dvasinę krizę tam tikruose visuomenės sluoksniuose", - pridūrė jis.

"Laisvės" aktyvistai rengia Kijeve protesto akciją prieš patriarcho Kirilo atvykimą į Ukrainą

Ukrainos susivienijimo "Laisvė" aktyvistai rengia akciją šalia Ukrainos prezidento administracijos pastato, protestuodami prieš Rusų Ortodoksų Bažnyčios vadovo patriarcho Kirilo atvykimą į Ukrainą.

Kaip praneša "Interfax" korespondentas, šiuo metu maždaug 30 "Laisvės" aktyvistų susirinko prie tvoros, kuri atskiria priėjimą prie prezidento administracijos iš Bankovaja gatvės pusės.

Rankose jie laiko partijos vėliavas, kelis transparantus su užrašais: "Lauk maskviškius okupantus!", "Už vieną bendrą Ortodoksų Bažnyčią su centru Kijeve", "Lauk maskviškį popą-kolonizatorių".

Akcijos dalyviams kalba susivienijimo "Laisvė" Kijevo organizacijos lyderis Andrijus Iljenka, kuris aiškina šios akcijos organizavimo tikslą.

Tvarką akcijos prie akcijos vietos užtikrina keli milicininkai, kurie žiūri, kad "Laisvės" nariai neužeitų už tvoros.

Anksčiau "Laisvė" ketino surengti akciją prieš Maskvos ir visos Rusijos patriarcho atvykimą prie Kijevo Pečiorų vienuolyno liepos 26 dieną ir Europos aikštėje liepos 27 dieną, bet Kijevo apygardos administracinis teismas jiems tai uždraudė

Tada "Laisvė" atstovai pareiškė, kad ketina ketvirtadienį surengti akciją šalia Ukrainos prezidento administracijos pastato. "Mes ateisime prie valdžios ir paklausime ją, kodėl ji padlaižiauja Kremliui", - sakė agentūros pašnekovas.

Tuo tarpu iki rugsėjo 1 dienos tebegalioja draudimas rengti masines akcijas Kijevo centre, priimtas liepos 3 dieną, kai prie Ukrainos rūmų pastato buvo susirinkę protestuotojai prieš įstatymo "Dėl valstybės kalbos politikos principų" priėmimą.