Pirmadienio vakarą „savo pačios vardu“ bendraudama su žiniasklaida, jos teigimu, kampanijos renginio metu Respublikonų nacionalinio komiteto būstinėje, K. McEnany teigė, kad respublikonai siekia, jog „kiekvienas teisėtas balsas būtų įskaitytas, o visi neteisėti balsai būtų atmesti“.

Tokios spaudos atstovės kalbos privertė konservatyvių pažiūrų televiziją „Fox News“ nutraukti pranešimo transliaciją, skelbia „The Guardian“.

Laidos vedėjas Neilas Cavuto iš televizijos studijos prašneko taip: „Oho, man regis, turime pasakyti labai aiškiai. Ji kaltina kitą pusę pritarimu rinkimų klastojimui ir neteisėtam balsavimui. Kol ji neturės daugiau tą patvirtinti galinčios informacijos, negaliu ramia širdimi leisti toliau jums tą rodyti“.

„Noriu patikinti: galbūt jie turi patvirtinančių įrodymų, tačiau kol kas šie kitai pusei išreikšti kaltinimai klastojimu ir apgaudinėjimu yra labai rimti ir nepagrįsti. Jeigu ji pateiks tą patvirtinančių įrodymą, suprantama, tada tai rodysime. O kol kas ji nuo pat pradžių ėmė kalbėti apie pritarimą sukčiavimui ir neteisėtam balsavimui. Taip negalima“, – pridūrė N. Cavuto.

Kaip praneša „The Washington Post“, cituodamas televizijos laidai artimus šaltinius, sprendimą nutraukti transliaciją priėmė pats N. Cavuto.

Rupertui Murdochui priklausanti „Fox News“ pastarąją savaitę nusigręžė nuo D. Trumpo. Panašu, kad televizijos kanalas savo žiūrovams skleidžia suderintą žinutę, perspėjančią, kad D. Trumpas rinkimus pralaimėjo, nepaisant jo tvirtinimo, jog yra priešingai.

„Fox News“ buvo viena pirmųjų naujienų kompanijų, paskelbusių, kad Arizonos valstijoje laimėjo Joe Bidenas.

Kai kurie reikšmingi respublikonų įstatymų leidėjai ir toliau atsisako J. Bideną pripažinti rinkimų laimėtoju. Senato daugumos lyderis Mitchas McConnellas pirmadienį sakė, kad D. Trumpas turi visas teises analizuoti tariamus rinkimų pažeidimus. Savo kalboje Senate jis nepripažino J. Bideno išrinktuoju prezidentu.

D. Trumpo kampanijos atstovai federaliniam teismui pateikė ieškinį, tvirtindami, kad balsavimo paštu sistemai Pensilvanijoje stigo priežiūros, jis nevyko taip sklandžiai ir skaidriai, palyginus su balsavimu rinkimų dieną. Jie siekė skubaus įsakymo, neleidžiančio valstybės pareigūnams patvirtinti J. Bideno pergalę šioje valstijoje.

D. Trumpo kampanijos atstovai ir respublikonai dėl rinkimų pažeidimų pateikė ne vieną ieškinį. Tačiau ieškinius dėl Džordžijos ir Mičigano teisėjai jau atmetė.