Gydytojas Pengas Yinhua mirė ketvirtadienį. Koronavirusu jis užsikrėtė dirbdamas Uhano Dziangsia rajono pirmojoje liaudies ligoninėje, praneša valstybinė naujienų agentūra „Xinhua“.

Pulmonologas ketino vesti per Naujuosius metus pagal Mėnulio kalendorių, tačiau atidėjo savo vestuves, kad padėtų koronavirusu užsikrėtusiems pacientams.

„Pengas Yinhua taip ir neišsiuntė svečiams kvietimų į vestuves, jie vis dar guli jo stalčiuje“, – rašo „Xinhua“.


Nuo koronaviruso iki šiol mirė 8 medikai. Ekspertai mano, kad koronavirusas yra ypač pavojingas senyvo amžiaus ir lėtinėmis ligomis sergantiems žmonėms.

Kinijos institucijos neatskleidžia, kokio amžiaus žmonės miršta nuo koronaviruso.

Iki šiol Kinijoje koronavirusu yra užsikrėtę apie 75 tūkst. žmonių, daugiau nei 2 200 žmonių nuo viruso mirė.

Jauniausias žinomas žmogus, kuriam diagnozuotas koronavirusas yra vienas kūdikis Uhane. Jam virusas buvo diagnozuotas vos 30 val. po gimimo.

Anksčiau vasarį nuo koronaviruso mirė 34-erių Uhano oftalmologas Li Wenliangas, vienas pirmųjų pranešęs apie pavojingai plintantį virusą. Gydytojo mirtis sukėlė pasipiktinimą visoje šalyje, nes valdžios institucijos buvo nubaudusios Li Wenliangą už visuomenės informavimą apie naują ligą.

Antradienio rytą pranešta, kad nuo koronaviruso mirė Učango ligoninės Uhane direktorius Liu Zhimingas.

Kinijos teigimu, iš viso koronavirusu yra užsikrėtę daugiau nei 1 700 medicinos darbuotojų, daugiausia Hubėjaus provincijoje.

Savo ruožtu medikai tvirtina, kad Kinijos ligoninių personalui trūksta medicininių kaukių ir apsauginių drabužių, kai kurie medikai dirba, nepaisydami jiems patiems pasireiškusių koronaviruso simptomų.

Penktadienį Kinijos gyventojai socialiniuose tinkluose gedėjo mirusio Pengo Yinhua, daugelis žmonių buvo šokiruoti jo jauno amžiaus.

„Tai yra tiesiog tragiška: baltaplaukiai tėvai išleido juodaplaukį jaunuolį, o jo būsimoji žmona taip ir neištekės už jo“, – rašė vienas „Weibo“ socialinio tinklo vartotojas.

Kinija vėl pakeitė užsikrėtusiųjų koronavirusu skaičiavimo tvarką


Kinija ketvirtadienį paskelbė dar kartą keičianti metodą skaičiuoti pacientams, užsikrėtusiems naujuoju koronavirusu.

Dabar prie jų bus priskiriami tik asmenys, kuriems infekcija bus patvirtinta atlikus modernų laboratorinį tyrimą.

Šalis skaičiavimo metodiką keičia antrąkart per pastarąsias aštuonias dienas. Šis žingsnis gali supainioti statistiką ir apsunkinti pastangas atsekti ligos plitimą.

Kinijos sveikatos apsaugos pareigūnai praeitą savaitę nurodė, kad Hubėjaus provincijos sostinėje Uhane, šio protrūkio pirminiame židinyje, prie užsikrėtimo virusu COVID-19 atvejų, patvirtintų laboratoriniais tyrimais, bus pridedami pacientai, kuriems ši infekcija buvo nustatyta klinikiniais tyrimais, pavyzdžiui, pagal plaučių rentgeno nuotraukas.

Dėl to vasario 13-ąją per parą nustatytų naujų užsikrėtimo atvejų skaičius smarkiai šoktelėjo – buvo pridėta net 14 840 pacientų.

Šis pakeitimas buvo atliktas, nes daug pacientų laukė, kol diagnozė jiems bus patvirtinta atlikus nukleininių rūgščių laboratorinį tyrimą, o tuo metu jų būklė blogėjo, aiškino Pekino universiteto 1-osios ligoninės vyriausiasis gydytojas Wang Guiqiangas.

„Pacientams reikėjo aktyvaus gydymo, – pridūrė jis. – Dabar padėtis Hubėjuje pasikeitė... Nebėra pacientų, kuriems reikia nukleino rūgščių tyrimo, eilės. Dabar galima greitai patikrinti visus įtariamus ir nediagnozuotus atvejus.“

Ketvirtadienį Kinija paskelbė apie didžiausią naujų užsikrėtimo atvejų sumažėjimą beveik per mėnesio laikotarpį. Šalyje buvo užfiksuoti tik 394 nauji užsikrėtimo atvejai.

Pareigūnai Hubėjuje sakė sumažinę anksčiau skelbtą skaičių 279 žmonėmis, nes provincijos miestuose ištyrus dalį pacientų, kuriems liga buvo diagnozuota pagal plaučių nuotraukas, paaiškėjo, kad nukleininių rūgščių testas infekcijos nerodo.