„Jis šį rytą atvyko į Vokietiją“, – naujienų agentūrai AFP sakė rašytojo Kakwenzos Rukirabashaijos advokatas Eronas Kiiza ir pridūrė, kad jam ši naujiena suteikia „didelį palengvėjimą“.

K. Rukirabashaija buvo suimtas netrukus po Kalėdų. Vėliau jis buvo apkaltintas „įžeidžiančiu komunikavimu“ tarptautinės bendruomenės susirūpinimą sukėlusioje byloje.

Europos Sąjunga buvo viena tų, kurie ragino atlikti „išsamų tyrimą“ dėl žmogaus teisių pažeidimų Ugandoje.

33 metų K. Rukirabashaija iš Ugandos ištrūko prieš dvi savaites, teismui atmetus jo prašymą sugrąžinti jo pasą prieš baudžiamosios bylos nagrinėjimą, kuris turėjo prasidėti šiandien.

Rašytojas sakė, kad kalėjime buvo kankinamas. Anksčiau šį mėnesį pasirodęs per televiziją jis parodė skausmingai atrodančią kričių suraižytą jo nugarą ir randus ant kitų kūno dalių.

Praėjusį mėnesį iš kalėjimo už užstatą paleistas K. Rukirabashaija pabėgo iš Ugandos pėsčiomis kirtęs kaimyninės Ruandos sieną, o vėliau išvyko į trečią šalį.

Vėliau jo kelionę į Vokietiją padėjo organizuoti JT pabėgėlių agentūra, sakė E. Kiiza, atsisakęs pateikti daugiau informacijos.

K. Rukirabashaijai pareikšti kaltinimai yra susiję su jo komentarais socialiniame tinkle „Twitter“ apie Y. Musveveni, vadovaujantį šaliai nuo 1986 metų, ir jo įtakingą jo sūnų Muhoozi Kainerugaba (Muhuzį Kainerugabą).

Viename komentarų generolą M. Kaineruba, kuris, daugelio nuomone, ruošiasi perimti pareigas iš savo 77 metų tėvo, jis pavadino „nutukusiu“ ir „pikčiurna“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)