„Air Niugini“ lėktuvas „Boeing 737“ penktadienį ryte bandė nutūpti Veno oro uoste Mikronezijoje, bet nepasiekęs tūpimo tako atsidūrė Čuko lagūnoje ir beveik visiškai paniro.

Iš pradžių oro bendrovė skelbė, kad visi lėktuve buvę 35 keleiviai ir 12 įgulos narių saugiai evakavosi, tačiau narai, tikrinantys panirusį lėktuvą, aptiko šiurpų radinį.

„Su dideliu liūdesiu patvirtinu, kad šiandien narai, toliau tikrindami P2-PXE (numerio lėktuvą) ir aplinkinį rajoną Čuko lagūnoje rado keleivio vyro lavoną“, – sakoma vėlai pirmadienį paskelbtame „Air Niugini“ vadovo Tahawaro Durrani pareiškime.

Mikronezijos vyriausybė pranešė, kad JAV karinio jūrų laivyno narai iškėlė palaikus iš lėktuvo. Daugiau detalių apie žuvusįjį nepateikiama.

Vyriausybė nurodė, kad lėktuvui nukritus į lagūną buvo sužeisti devyni žmonės, keturių būklė kritinė.

Mikronezijos Federacinių Valstijų tyrėjų komanda su pareigūnais iš Papua Naujosios Gvinėjos ir Jungtinių Valstijų aiškinasi avarijos priežastis.

„Vykdomi planai iškelti iš panirusio lėktuvo „juodąją dėžę“, – sakoma vyriausybės pareiškime.

„Air Niugini“ penktadienį sakė gavusi informaciją, kad „oras incidento metu buvo labai prastas, smarkiai lijo, matomumas buvo ribotas“.