Incidentas nufilmuotas iš kito automobilio. Per stebuklą laimingai pasibaigusi avarija įvyko Rusijos Žemutinio Naugardo mieste.

Vos po kelių akimirkų mergaitę nuo asfalto pakėlė automobilio vairuotojas. Vyras slidžiame kelyje nesuvaldė dideliu greičiu lėkusio savo „Mitsubishi“ markės automobilio ir trenkėsi į priešpriešine kelio juosta važiavusį sunkvežimį. Lengvojo automobilio galas buvo sumaitotas.

Po smūgio vaikas kartu su nuolaužomis atsidūrė ant kelio. Dviem artėjantiems sunkvežimiams pavyko per plauką mažylės neužkliudyti.

Policijos pareigūnai Rusijos valstybiniam transliuotojui sakė, kad mažylė važiavo ne specialioje kėdutėje. Vaikas ligoninėje gydomas dėl nubrozdinimų, smegenų sutrenkimo ir prakirstos lūpos, tačiau, anot medikų, rimtesnių traumų jai pavyko išvengti.

Pareigūnų teigimu, lengvojo automobilio vairuotojas 53 metų Dmitrijus Alijevas, lenkdamas kitą transporto priemonę, neteisėtai kirto ištisinę kelio liniją ir slidžiame kelyje savo automobilio nesuvaldė.

Šiuo metu Rusijos parlamente svarstomas įstatymo projektas, kuriame numatytas baudų už vaiko vežimą automobilyje ne specialioje kėdutėje didinimas nuo 500 (42 Lt) iki 5 tūkst. rublių (428 Lt). Remiantis statistika, eismo įvykiai, kai vaikai sėdi ne jiems skirtose sėdynėse, sudaro 10 proc. visų tokių avarijų.