Prancūzijos vadovas melavo per prezidento rinkimų kampanijai skirtą renginį Normandijoje prieš 5 tūkst. rėmėjų.

N. Sarkozy esą buvo pirmasis Vakarų valstybių vadovas, apsilankęs nelaimės vietoje, tačiau yra įrodymų, jog iš tikrųjų jis nebuvo iškėlęs kojos iš Tokijo, kai lankėsi Japonijoje.

„Lankiausi Fukušimoje.... ir, priešingai nei Francois Hollande’as, galiu pasakyti, jog nelaimę sukėlė 42 metrų aukščio cunamio banga. Šiuo metu cunamio pavojaus Elzasui neįžvelgiu“, - sakė N. Sarkozy.

Pro Prancūzijos prezidento oponentų ausis N. Sarkozy melas nepraslydo. Jie teigia, jog melagingi pareiškimai – precedento neturinti gėda kandidatui į šalies vadovo postą.

„Tai pirmasis kartas Prancūzijos Respublikos istorijoje, kai kandidatas į šalies vadovo postą pasakoja apie vizitą, kurio iš tikrųjų nebuvo“, - sakė F. Hollande’as, pagrindinis N. Sarkozy oponentas.

F. Hollande’as kol kas apklausose prieš artėjančius prezidento rinkimus pirmauja. Prancūzai prezidentą rinks balandį.
Tai jau ne pirmas kartas, kai N. Sarkozy tampa oponentų pajuokos objektu. 2010 metais jis pareiškė, jog tą dieną, kai 1989 metais griuvo Berlyno siena, jis ten buvo.

Savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ N. Sarkozy rašė: „Ta naktis buvo kupina entuziazmo. Vokietijos žmonių susijungimas žymėjo Šaltojo karo pabaigą ir didžiosios Europos laisvės eros pradžią“.

Vėliau oficialūs įrašai atskleidė, jog N. Sarkozy, tuometinis vieno Paryžiaus priemiesčio meras, iš tikrųjų tą dieną dalyvavo pamaldose, skirtose generolo de Gaulle atminimui.