Bjoerndalenas, norvegų vadinamas terminatoriumi, jau ne kartą baigė savo sportinę karjerą, tačiau vėl sugrįždavo į trasą ir dabar, būdamas 42 metų pažadėjo pratęsti savo sportinę karjerą.

Savo laiške D. Domračeva rašo, jog „daugelyje šalių normalu, kai jauni sportininkai įdarbinami policijoje arba muitinėse, kad galėtų tęsti savo sportinę karjerą. Taip kaip Norvegijoje, kur sportininkai gauna stipendijas iš sporto centrų arba valstybės. Man atsitiko kažkas panašaus“.

D.Domračeva ir aštuonis kartus olimpinis čempionas, o taip pat 20 kartų pasaulio čempionas laukiasi kūdikio. Todėl žinia apie baltarusės ryšius su KGB plačiai nuskambėjo visoje Norvegijoje.

Baltarusės ginti stojo netgi Norvegijos tarptautinių santykių instituto NUPI atstovė Julija Wilhelmsen, aiškindama, jog Domračevos įdarbinimas KGB yra Sovietinės sistemos palikimas, aiškindama, jog sportininkai, ypač tie, kurie dažnai išvykdavo į užsienį, buvo įdarbinami kariuomenėje ir įvairaus pobūdžio tarnybose. Daugelis sportininkų po to buvo kaltinami už šiuos ryšius, nors niekuo nebuvo prasikaltę, o tapo tik sistemos aukomis – dienraštyje „Verdens Gang“ aiškina norvegų tarptautinės teisės žinovė.

D. Domračeva savo laiške tikina, kad darbą KGB baigė po žiemos olimpinių žaidynių Sočyje. Laimėjusi tris aukso medalius biatlonininkė tapo finansiniai nepriklausoma.