Praėjusį penktadienį viename sostinės restorane vykusiame renginyje galėjo dalyvauti tik pasiskiepiję žmonės, sakoma vakarienę organizavusios kompanijos pranešime vietos žiniasklaidai.

Remiantis kitais pranešimais, vakarienėje dalyvavo maždaug 120 žmonių.

„Yra bemaž 50 žmonių, kuriems užsikrėtimas buvo nustatytas PGR testais, ir dar maždaug 10 asmenų, [kuriems užsikrėtimas patvirtintas] greitaisiais testais“, – sakė savivaldybės pareigūnė Tine Ravlo vietos žiniasklaidai. Pasak jos, visi šie asmenys buvo vakarienės svečiai.

Oslo savivaldybė nurodė, kad iki šiol patvirtintas vienas omikron atmainos atvejis ir dar „daugiau atvejų numatoma sulaukti“.

„Vyksta aktyvus kontaktų atsekimas, siekiant sumažinti užrakto plitimo ir dar didesnio protrūkio galimybę“, sakoma pranešime.

Jeigu pasitvirtintų, kad visi tikrinami asmenys užsikrėtė omikron atmaina, tai būtų didžiausias naujosios atmainos protrūkis Europoje.

Be to, jeigu bus patvirtinta, kad visi vakarienėje dalyvavę asmenys buvo pasiskiepiję, kils klausimų dėl dabartinių vakcinų veiksmingumo saugant nuo naujosios viruso atmainos.

Didelė teigiamų testų dalis yra „požymis, kad tai yra užkrečiamas variantas, be jokios abejonės“, sakė kita Oslo pareigūnė Jorunn Thaulow.

Norvegija iki septynių dienų pratęsė izoliacijos laikotarpį žmonėms, užsikrėtusiems omikron atmaina, o kontaktą su jais turėjusiems atimiesiems karantinas pratęstas iki 10 dienų.

Skandinavijos šalis, pastaruoju metu registruojanti išaugusius užsikrėtimų COVID-19, hospitalizacijos ir mirties atvejų skaičius, trečiadienį pranešė nustačiusi pirmuosius keturis užsikrėtimo omikron atmaina atvejus.

Kalėdinę vakarienę organizavo atsinaujinančių energijos šaltinių kompanija „Scatec“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)