Apribojimų panaikinimas atidedamas anksčiausiai „iki liepos pabaigos, rugpjūčio pradžios“, nurodė šalies vyriausybė. Premjerė Erna Solberg savo ruožtu teigė, kad vyriausybė palūkės ir stebės, kaip delta atmaina paveikia epidemiologinę situaciją.

Skubotas atsidarymas sukeltų riziką, kad „delta atmaina gali sukurti ketvirtąją infekcijų bangą toje populiacijos dalyje, kuri nėra paskiepyta, grupėse, kurios yra gavusios tik vieną vakcinos dozę, ir pažeidžiamose grupėse, kurių imuninė sistema yra nusilpusi“, teigė E. Solberg.

Norvegija, kuri iš esmės jau yra beveik suvaldžiusi COVID-19 epidemiją, birželio 18 dieną pradėjo trečiąjį iš keturių apribojimų švelninimo etapų ir turėjo po trijų savaičių peržiūrėti tolesnius švelninimo planus.

Vyriausybė nusprendė duoti sau laiko, Norvegijai ir likusiai Europai šiuo metu susiduriant su labiau užkrečiamos delta atmainos plitimu, kuri, pasak E. Solberg, Norvegijoje per kelias savaites gali tapti dominuojama.

„Labai svarbu užkirsti kelią tokiai įvykių raidai“, – teigė premjerė.

Norvegijoje jau daugiau kaip 65 proc. suaugusiųjų populiacijos yra gavę bent vieną vakcinos nuo COVID-19 dozę. Ši Skandinavijos šalis savo skiepijimo kampanijoje naudoja tik mRNR vakcinas – „Pfizer/BioNTech“ ir „Moderna“.

Remiantis Europos ligų kontrolės ir prevencijos centro (ECDC) duomenimis, Norvegijoje pastarųjų 15 dienų sergamumo rodiklis siekia 47,32 atvejo 100 tūkst. gyventojų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)