Vietos laikraštis „La Nacion“ praneša, kad „Viagros“ padauginusį Gentilą Ramirezą Polanią erekcija kankino kelias dienas. Vyras kreipėsi į netoliese esančią ligoninę, medikams skundėsi skausmais.

Medikai netrukus nustatė, kad 66 metų ūkininko penyje vyksta uždegiminiai procesai, jis pažeistas ir jau pasirodė gangrenos požymiai. Baiminantis, kad gangrena neišplistų į likusį kūną, gydytojai neturėjo kito pasirinkimo, kaip tik amputuoti penį.

„Paciento sėklidėse ir penyje buvo kraujosrūvos, jam suteiktas gydymas, dabar jis sveiksta“, - laikraščiui sakė daktaras Antonio Correa.

Naivos ligoninės, kur buvo gydomas kolumbietis, medikai įspėjo vietos gyventojus, kad siekiant išvengti panašių incidentų, erekciją skatinančių vaistų nevertėtų vartoti be recepto.

Nelaimėlis tvirtina, jog anksčiau buvo savo gimtojo Čigantės miesto, esančio pietvakariniame Huilos regione, municipaliteto tarybos narys.

„Viagros“ ar kitų sildenafilio veikliosios medžiagos turinčių vaistų perdozavimas gali sukelti ilgalaikę erekciją, žinomą priapizmo pavadinimu, krūtinės skausmus bei nereguliarų širdies plakimą.

Jei priapizmas nepradedamas gydyti per 24 valandas, varpai gali būti padaryta nepataisoma žala, todėl ateityje gali iškilti sunkumų su erekcija.