Šis incidentas įvyko balandžio 9 dienos vakarą centrinėje Nikolajevo aikštėje, skelbia unian.net.

Pasak A. Drozdovo, prie jo priėjo vaikinas, kuris balandžio 7-ąją per bandymus užimti srities administracijos pastatą mojavo Rusijos Federacijos vėliava, ir paklausė, ar jis dirba leidinyje pristupnosti.net. Žurnalistas į šį klausimą atsakė teigiamai.

„Tuomet vaikinas pakvietė likusius asmenis, ir grupė žmonių – moterys, vyrai ir jaunimas – jį apsupo, pradėjo stumdyti, grasinti fiziniu susidorojimu, o kai kurie net grasino smogti. Milicija tiesiog stebėjo incidentą, kol korespondentas pats nepaprašė jų pagalbos“, - skelbia leidinys.

Žurnalistui vis dėlto pavyko ištrūkti iš apsupties ir palikti aikštę. Tuomet jis iškvietė milicijos pareigūnus ir parašė pareiškimą dėl trukdymo užsiimti teisėta profesine žurnalisto veikla.

Kaip jau skelbė UNIAN, nuo balandžio 7 dienos vakaro iki balandžio 8 dienos ryto prorusiški aktyvistai tris kartus mėgino šturmuoti Nikolajevo srities administracijos pastatą. Jie naudojo petardas, taip pat savadarbius sprogstamuosius įtaisus.

Kilus susirėmimams tarp Nikolajevo liaudies pasipriešinimo būrių, vietos „Maidano savigynos“ ir prorusiškų aktyvistų, nukentėjo 15 žmonių. Milicija buvo sulaikiusi 14 asmenų, kurie, surašius protokolus, šiuo metu yra jau paleisti. Dėl bandymų šturmuoti administracijos pastatą iškeltos baudžiamosios bylos už raginimus imtis veiksmų, trikdančių viešąją tvarką, ir chuliganizmą, naudojant iš anksto paruoštus daiktus, turinčius sukelti kūno sužalojimus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (72)