Pagrindinis Vakarų Afrikos blokas ECOWAS pastaruoju metu bando derėtis su perversmo lyderiais, tačiau yra perspėjęs, kad diplomatinių pastangų žlugimo atveju yra pasirengęs galimai karinei intervencijai, jog Nigeryje būtų atkurta konstitucinė tvarka.

Bet kokia eskalacija gali dar labiau destabilizuoti neramumų jau ir taip krečiamą regioną. Nepaisant to, chuntų valdomi Nigerio kaimynai Malis ir Burkina Fasas yra nurodę, kad remtų Nigerio pusę bet kokiame konflikte su ECOWAS.

Ketvirtadienį trijų sąjungininkų užsienio reikalų ministrai tvirtino, kad buvo susitikę Nigerio sostinėje Niamėjuje, jog aptartų galimybę išplėsti bendradarbiavimą saugumo ir kitose srityse. Pranešime sakoma, kad ministrai sveikina tai, jog Nigerio chuntos lyderis generolas Abdourahamane Tianis ketvirtadienį pasirašė du įsakus, sudarančius sąlygas „Burkina Faso ir Malio gynybos ir saugumo pajėgų intervencijai į Nigerio teritoriją atakos atveju“. Pranešime priduriama, kad Burkina Faso ir Malio ministrai pakartojo, jog atmeta bet kokią ginkluotą intervenciją, nukreiptą prieš Nigerio žmones. Tokie veiksmai esą būtų laikomi „karo paskelbimu“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją