Dar apie 270 žmonių buvo sužeisti per išpuolį penktadienį, kai du mirtininkai detonavo bombas ir ginkluoti užpuolikai pradėjo šaudyti per savaitines pamaldas Kano, kuris yra didžiausias miestas šiauriniame musulmoniškame regione, Didžiojoje mečetėje.

Prezidentas nurodė saugumo agentūroms pradėti nuodugnų tyrimą ir nenuleisti rankų, kol visi teroro vykdytojai bus susekti ir patraukti atsakomybėn.

„Prezidentas dar kartą patvirtina, kad bet kokių formų terorizmas yra neapkenčiama ir nepateisinama grėsmė mūsų visuomenei“, – nurodė prezidentūra.

Šalies vadovas paragino Nigerijos žmones nepasiduoti nevilčiai šiuo didžių išbandymų metu mūsų valstybės istorijoje ir likti vieningais kovoje su bendru priešu.

Atakos taikiniu tapusi Didžioji mečetė yra greta rūmų, priklausančių Kano emyrui Muhammadui Sanusi II, antrajam tarp aukščiausių musulmonų dvasininkų Nigerijoje. Praeitą savaitę jis ragino civilius imtis ginklų kovoje su „Boko Haram“.

Atakos metu emyras buvo išvykęs iš šalies.

Išpuolis Kane buvo įvykdytas po anksčiau penktadienį surengto nepavykusio mėginimo atakuoti mečetę šiaurės rytų mieste Maiduguryje, kur prieš penkias dienas susisprogdinus dviem mirtininkėms žuvo 45 žmonės.

Jungtinių Tautų (JT) specialusis atstovas Vakarų Afrikoje Mohamedas ibn Chambas savo pranešime pasmerkė pastarąsias atakas.

M.ibn Chambas paragino valdžią sustiprinti savo atsaką į teroristines grėsmes šiaurės rytų Nigerijoje, taip pat imtis papildomų priemonių civiliams apsaugoti.

Apžvalgininkai dėl tokių išpuolių kaltina „Boko Haram“ grupuotę, kuri per penkerius metus nesiliaujančią ekstremistinę kampaniją surengė ne vieną daug žmonių gyvybių nusinešusią ataką. Manoma, kad šioje šalyje nuo 2009 metų žuvo per 13 tūkst. žmonių.