„Islamo valstybės Vakarų Afrikos provincijos“ (ISWAP) kovotojai konvojų užpuolė ketvirtadienį netoli Gudumbalio miesto Čado ežero regione, nurodė šaltiniai.

Tai buvo paskutinis išpuolis per prieš daugiau nei dešimtmetį prasidėjusį konfliktą su džihadistais, per kurį Šiaurės-Rytų Nigerijoje žuvo apie 36 tūkst. žmonių, o šimtai tūkstančių žmonių neteko namų.

„Per teroristų pasalą miške netoli Gudumbalio netekome 15 kareivių ir keturių kovotojų civilių“, – naujienų agentūrai AFP pareiškė karininkas, prašęs nenurodyti jo vardo.

Anot jo, taip pat buvo sužeisti 13 vyriausybės kovotojų, įskaitant 10 karių.

Pasak kito šaltinio, 10 transporto priemonių konvojus, išsiųstas į karinę operaciją prieš sukilėlius, buvo apšaudytas, kai iš Kukavos miesto vyko į Gudumbalį

ISWAP šeštadienį paskelbė pranešimą, kuriame prisiėmė atsakomybę už pasalą, pranešė džihadistų tinklalapius stebinti organizacija SITE.

ISWAP 2016 metais atsiskyrė nuo džihadistų grupuotės „Boko Haram“ ir nuo to laiko tapo didžiausia grėsme Nigerijoje: jos kovotojai puldinėja karius ir bazes, taip pat žudo ir grobia keleivius, stabdydami juos savo „kontrolės postuose“.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)