Lieka neaišku, kas šeštadienį įvykdė šį išpuolį Mutumdžio bazėje. Tačiau, kaip žinia, kariuomenė Zamfaroje vykdo operacijas prieš vadinamųjų banditų ginkluotas grupuotes, kaltinamas virtine masinių pagrobimų.

Zamfaroje ir kai kuriuose kaimyninės Kacinos valstijos rajonuose buvo išjungtos telekomunikacijos, siekiant neleisti banditams informuoti bendrininkus apie kariuomenės manevrus per operacijas.

„Užpuolikai šturmavo bazę apie 10 val. 30 min. ir įsitraukė į įnirtingą susišaudymą su kariais“, – nurodė vienas iš saugumo šaltinių.

„Jie numalšino karius ir 12 jų nukovė. Tarp jų buvo devyni karinio jūrų laivyno nariai, vienas karys ir du policininkai“, – pridūrė jis.

Antras saugumo šaltinis patvirtino aukų skaičių.

Mutumdžio bazė, esanti Dansadau rajone, maždaug už 80 km nuo valstijos sostinės Gusau, kariuomenei yra svarbus logistikos ir žvalgybos avanpostas kovojant su banditais regione.

Nigerijos šiaurės rytuose veikiantys džihadistai dažnai puola karines bazes Borno valstijoje – prieš 12 metų įsiplieskusio sukilimo, pareikalavusio jau 40 tūkst. gyvybių, židinyje.

Įžūliau pradėjo elgtis ir didelės, gerai ginkluotos nusikaltėlių gaujos, puldinėjančios kaimus ir grobiančius žmones dėl išpirkos šiaurės vakarinėse ir centrinėse valstijose.

Liepą ginkluoti banditai virš Zamfaros numušė oro pajėgų lėktuvą, kuris buvo begrįžtąs iš operacijų. Pilotas saugiai katapultavosi ir nepateko į nelaisvę.

Praėjusį mėnesį ginkluoti užpuolikai taip pat užpuolė šalies ginkluotųjų pajėgų simboliu laikomą elitinę karo akademiją šiaurės vakarinėje Kadūnos valstijoje. Tąsyk buvo nužudyti du karininkai, o dar vienas pagrobtas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją