Pranešama, kad incidentas įvyko Jamarkumio kaime, už 4 kilometrų nuo Biu. Trys teroristai mirtininkai susprogdino bombą, važiuodami triračiu motociklu.

Nigerijos valdžia šio išpuolio kol kas nekomentuoja, bet, vietos gyventojų nuomone, nusikaltimą greičiausiai padarė radikali „Boko Haram“ grupuotė, kuri ne kartą naudojo tokią taktiką, vykdydama savo akcijas.

Tuo tarpu Nigerijos pietuose Upių valstijoje antradienį per opozicijos rinkiminę kampaniją kilus šaudymui, žuvo vienas policijos pareigūnas, dar keturi sužeisti, o renginį nušviečiančiam reporteriui buvo durta peiliu, sakė kandidatas į gubernatoriaus postą.

„Penki policininkai pašauti. Vienas jų mirė, keturi, kritinės būklės, paguldyti į ligoninę“, – sakė Visų pažangiųjų kongreso kandidatas Dakuku Peterside'as, ruošęsis sakyti kalbą Okrikos mieste vykusiame mitinge.
D.Peterside'as ir privati televizija „Channels“ sakė, kad mitingą stebėjusiam reporteriui Charles Erukaa buvo durta peiliu, ir jis nuvežtas į ligoninę.

Nuo 2009 metų „Boko Haram“ kovoja ginkluotą kovą, kad Nigerija ar bent jau dalis jos teritorijos taptų islamo valstybe, kurioje galiotų šariatas. Per islamistų atakas ir išpuolius jau žuvo daugiau kaip 13 tūkstančių žmonių.