Kasmet šimtus tūkstančių karvių, kurios Indijoje laikomos šventais gyvūnais, nelegaliai pergabena į Bangladešą, ten iš jų odos siuva batus, diržus, iš kaulų gamina porcelianą na ir, žinoma, valgo jų mėsą, informuoja independent.co.uk.

Indijos pasienio apsaugos trijų asmenų komandos, kurios postas yra prie Kaharparos kaimo, užkelių šimtų metrų nuo Bangladešo sienos, narys Umeshas teigė: „Kasdien vyksta nelegali prekyba. Kontrabandininkai vienu metu pervaro 50, 100 ar 200 galvijų. Stengiamės surengti pasalas ir apsupti kontrabandininkus.“

Faktas, jog kasmet nelegaliai parduodama apie 1,5 milijono galvijų, daug byloja apie šių laikų Indiją, apie kartais veidmainišką elgesį su tariamai šventomis karvėmis, apie dešiniojo sparno induizmo politinę galią ir apie korupciją, dėl kurios suvešėjo beveik 900 mln. skaičiuojant litais nelegali prekyba.

Visgi esminis klausimas – tiekimas ir paklausa. Indijoje, kurioje daugumą gyventojų sudaro išpažįstantieji induizmą, yra apie 280 mln. karvių, jas skersti ir valgyti jų mėsą legalu tik keliose valstijose. Na o Bangladeše, kuriame dauguma gyventojų – musulmonai, o jautiena valgoma su pasigardžiavimu, trūksta karvių. Pusė Bangaldeše suvalgomų karvių atvaromos iš didelės vakarinės kaimynės.

Šalis skirianti vingiuota siena tęsiasi 2000 km. Vakarų Bengalijos Muršidabado rajone, apie 241 kilometrą į šiaurės rytus nuo valstijos sostinės Kalkutos dideliuose sienos tarpuose nėra nė tvoros, tai didelė pagunda tiek prekiautojams žmonėmis, tiek nelegalia karvių prekyba užsiimančioms abiejų šalių grupuotėms.