Operacija jau buvo pradžios stadijoje, kai buvo atšaukta, rašo „New York Times“, remdamasis aukštu vyriausybės pareigūnu, kuris nenorėjo būti įvardytas. Lėktuvai esą jau buvo ore, o laivai užėmę pozicijas.

Kodėl operacija buvo sustabdyta, kol kas nežinoma. Taip pat neaišku, ar ji tik buvo atidėta. Oro smūgiai esą turėjo būti suduoti ketvirtadienio vakarą (JAV laiku). Planuotos atakos prieš pasirinktus Irano taikinius. „New York Times“ rašo, kad ketvirtadienį pradžioje Baltuosiuose rūmuose vyko aršios diskusijos tarp prezidento, jo aukščiausių patarėjų saugumo klausimais ir Kongreso lyderių.

Laikraštis rėmėsi kelių aukštų vyriausybės pareigūnų informacija, kurie arba dalyvavo diskusijose, arba buvo apie jas informuoti. Nei Baltieji rūmai, nei Pentagonas „New York Times“ atakų planų komentuoti nenorėjo. Tačiau esą nebuvo mėginta sutrukdyti straipsniui išvysti dienos šviesą.

Iranas anksčiau pranešė savo teritoriniuose vandenyse surinkęs numušto amerikiečių bepiločio lėktuvo „Global Hawk“ nuolaužų, bet Pentagonas tvirtina, kad dronas buvo numuštas, kai skraidė virš tarptautinių vandenų.

„Iranas padarė labai didelę klaidą!“ – per tviterį parašė D. Trumpas. Vis dėlto atrodo, kad prezidentas vėliau pasistengė sumažinti įtampą.

„Man sunku patikėti, kad tai buvo padaryta sąmoningai, jeigu norite žinoti tiesą, – kalbėjo D. Trumpas. - Manau, tai galėjo būti padaryta kieno nors nestabilaus ir kvailo.“

Prieštaringa D. Trumpo žinia privertė pasaulį spėlioti, ko Vašingtonas nusiteikęs toliau imtis.

„Sužinosite“, – atsakė D. Trumpas, kai buvo paklaustas, ar bus surengtas koks nors atsakas.

„Nesiekiame karo, bet uoliai ginsime savo padangę, sausumą ir vandenis“, – pareiškė Irano užsienio reikalų ministras Mohammadas Javadas Zarifas.