„Dėl Rusijos karo prieš Ukrainą grėsmė smarkiai padidėjo“, – sakė politikas. Todėl Austrija esą turi kartu su kitomis Europos šalimis saugotis nuo dronų ir raketų atakų.

Vokietijos inicijuojamos bendros oro gynybos iniciatyvos pagrindinis tikslas yra apjungti ES šalis į bendrą oro gynybos sistemą ir padėti užlopyti dabartinio NATO gynybos skėčio Europoje spragas. Trūkumų, pavyzdžiui, yra balistinių raketų, kurios skriedamos pasiekia didelį aukštį, srityje, taip pat saugantis nuo dronų ir sparnuotųjų raketų. Prie projekto jau prisijungė keliolika Europos valstybių.

Austrija pozicionuoja save kaip kariniu požiūriu neutralią šalį. Prisijungimas prie „Europos dangaus skydo“ šiam statusui pavojaus nekels, pareiškė K. Nehammeris ir gynybos ministrė Klaudia Tanner bendrame pareiškime. „Tai dalyvavimas apsauginiame skėtyje, kurio tikslas yra atremti pavojus“, – aiškino jie.

Argumentuodama savo neutralumu, Austrija, taip pat Airija ir Malta ketvirtadienį blokavo plačias ES saugumo garantijas Ukrainai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)