Antradienį ryte NATO oro policijos misijos naikintuvai už 20 jūrmylių nuo Latvijos teritorinių vandenų pastebėjo „Kaštan“ klasės „SS-750“ povandeninį gelbėjimo laivą. Vėliau kariškiai netoli Latvijos teritorinių vandenų pastebėjo Rusijos žvalgybinį orlaivį „Il-20“, krovininį lėktuvą „An-26“, desantinį lėktuvą „A-50“ ir du „MiG-31“ naikintuvus.

Antradienio naktį už 27 jūrmylių nuo Latvijos teritorinių vandenų buvo aptiktas „Kilo“ klasės povandeninis laivas, „Parchim“ klasės korvetė ir „Bira“ klasės karinis laivas. Trečiadienį pranešta apie du netoli Latvijos sienų pastebėtus Rusijos „Tu-22M“ bombonešius ir du “MiG-31“ naikintuvus, o ketvirtadienį buvo identifikuoti du rusų „Il-20“ žvalgybiniai orlaiviai.

Apie padidėjusį Rusijos karinių laivų ir orlaivių aktyvumą pranešama tuo metu, kai NATO narės dalyvauja bendrose karinėse pratybose „Kardo kirtis“, vykstančiose Baltijos šalyse ir Lenkijoje nuo birželio 8-os iki 19 dienos. Tarptautinės pratybos pritraukė daugiau nei 6 tūkst. karių iš Kanados, Danijos, Estijos, Suomijos, Vokietijos, Latvijos, Lietuvos, Norvegijos, Lenkijos, Portugalijos, Slovėnijos, Didžiosios Britanijos ir Jungtinių Valstijų.