Jungtinės Karalystės jūrų prekybos operacijų saugumo agentūra savo svetainėje pranešė, kad „į laivą iš viršaus pataikė raketa“, tačiau daugiau informacijos nenurodė.

Britų jūrų rizikos vertinimo bendrovės „Ambrey“ teigimu, po Maršalo Salų vėliava plaukiančio JAV priklausančio sausakrūvio denyje kilo gaisras, tačiau laivas tebėra tinkamas plaukti, o apie nukentėjusiuosius nepranešama.

Bendrovė „įvertino, kad tai buvo išpuolis prieš JAV interesus, įvykdytas keršijant už JAV kariuomenės smūgius hučių smogikų pozicijoms Jemene“, – nurodė „Ambrey“, pridurdama, jog buvo nustatyta, kad laivas „nėra susijęs su Izraeliu“.

Irano remiami hučiai, sekmadienį į JAV karinį laivą paleidę sparnuotąją raketą, kuri buvo sėkmingai numušta, šio įvykio komentuoti nepuolė. Sukilėliai su Izraeliu siejamus laivus puldinėja protestuodami prieš Izraelio karą su „Hamas“.


„Delfi“ primena, kad JAV kariuomenė sekmadienį pranešė, jog jos pajėgos numušė į amerikiečių eskadrinį minininką iš hučių kontroliuojamų Jemeno teritorijų paleistą sparnuotąją raketą.

„Sausio 14 d. apie 16 val. 45 min. (Sanos laiku) iš Irano remiamų hučių smogikų teritorijų Jemene link pietinėje Raudonosios jūros dalyje veikusio „USS Laboon“ (DDG 58) buvo paleista priešlaivinė sparnuotoji raketa“, – sakoma JAV ginkluotųjų pajėgų centrinės vadovybės (CENTCOM) pareiškime.

„Raketą netoli Chudaidos pakrantės numušė JAV naikintuvas, – nurodė CENTCOM. – Apie sužeistus žmones ar žalą nepranešta.“

Hučiai yra sakę, kad jie veikia solidarizuodamiesi su Gazos Ruožu, kur „Hamas“ smogikai jau daugiau kaip tris mėnesius kaunasi su Izraeliu.

Kiek anksčiau Jungtinės Valstijos paneigė Jemeno sukilėlių pranešimus, kad sekmadienį jos surengė naujas atakas prieš sukilėlių taikinius Jemene.

Hučių žiniasklaidos priemonės skelbė, kad sukilėlių kontroliuojama Chudaida tapo JAV ir Jungtinės Karalystės (JK) smūgių taikiniu, tačiau su anonimiškumo sąlyga kalbėjęs vienas JAV gynybos pareigūnas nurodė, kad „šiandien nebuvo jokio JAV ar koalicijos smūgio“.

Amerikiečių ir britų pajėgos penktadienį pranešė, kad Jemene smogė į daugybę sukilėlių taikinių, o tai pakurstė nuogąstavimus, jog Izraelio karas su „Hamas“ smogikais gali apimti visą regioną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)