Kai Didžiojoje Britanijoje kalbama, ką dera laikyti tikraisiais karališkosios šeimos nariais, dažnai neapsieinama be diskusijų apie tvirtą kraujo giminystę ir tiek galių, tiek genų paveldimumą užtikrinančią kilmę, rašo The Guardian.

Perdėtai stengiantis nenukrypti nuo kraujo giminystės ir išlaikyti šeimos grynumą Didžiojoje Britanijoje dažnai neišvengiama rasistinių pareiškimų.

Pasklidus žiniai apie užsimezgusius rimtus princo Harry santykius su Meghan Markle, pasigirdo tam tikra rasine diskriminacija dvelkiančių užuominų.

Pavyzdžiui, rajonas, iš kurio kilusi M. Markle motina (afroamerikietė - red.), buvo apibūdintas kaip „neaiškaus plauko gaujomis garsėjanti vieta“, išsiskirianti labiausiai gąsdinančia nusikalstamumo gatvėse statistika visame Los Andžele.

Kitame straipsnyje apie nevienalytę M. Markle šeimos kilmę buvo užsiminta kaip apie gerokai šokiruoti turintį faktą. Kaip tik tai ir privertė princą Harry prabilti, kad buvo peržengtos tam tikros ribos.

Dėl perdėtos atidos karališkosios kilmės grynumui tiek Didžiosios Britanijos žiniasklaidai, tiek šios šalies visuomenei tapo ypač sunku neutraliai reaguoti į galimas karališkosios šeimos narų sąjungas su baltųjų rasei nepriklausančiais asmenimis, todėl neretai ir pasipildavo rasizmu dvelkiantys pareiškimai.

Tad nenuostabu, kad į potencialių jų sutuoktinių sąrašus paprastai būdavo įtraukiami tik labai ribotam tos pačios socialinės klasės, tikėjimo ir etninės kilmės ratui priklausantys individai.

Klausimai dėl tapatybės

Galima priminti, kad M. Markle ir pati negalėjo nepastebėti rasistinių intonacijų, kurių nestigo jos pačios ir jos šeimos adresu laidomose pastabose. Jai, beje, teko ne kartą atlaikyti klausimų laviną dėl susipynus dviem rasėms susiformavusios savo tapatybės.

2015 metais duodama interviu žurnalui „Elle“ ji užsiminė nuolat girdinti klausimą, kuo save laiko. Atsakiusi, kad yra aktorė, ji, kaip pati tikina, neišvengiamai sulaukdavo klausimo apie savo kilmę.

Antrame serialo „Kostiumuotieji“ („Suits“) sezone žiūrovai pagaliau išvydo jos kuriamo personažo Rachel Zane tėvą, kurį suvaidino afroamerikietis aktorius Wendellas Pierce‘as.

Kaip vėliau M. Markle papasakojo „Elle“ žurnalistams, publikos reakcija tada varijavo nuo nuostabos iki piktdžiugiškumo neva ir taip turėtų įsitikinimų patvirtinimo.

Kaip pavyzdį pateikdama šio mėnesio leidinio „Vanity Fair“ viršelyje besipuikuojančią savo nuotrauką M. Markle sakė, kad joje, kitaip nei daugelyje jos atvaizdų, neretušuotos strazdanos, ir tai ją išties džiugina.

Tačiau princui Harry visos šios kalbos - nė motais. Jis savo išrinktąją ves kitų metų pavasarį. Karališkosios šeimos narys eilėje į sostą dabar yra penktas, o kitąmet, gimus trečiai Kembridžo hercogo ir kunigaikštienės atžalai, jis atsidurs dar toliau, todėl princo ir M. Markle palikuoniui karaliauti greičiausiai neteks.